Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMeRIČKI SAN

Rendulić: Nisu igrači u NHL-u izvanzemaljci, pokazao sam da se mogu nositi s njima

Borna Rendulić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
28.09.2014.
u 15:45

– Ma sve je zasad super. Prvu utakmicu protiv Anaheima izgubili smo sa 0:4, nismo mogli ništa jer imali smo gotovo sve AHL igrače u momčadi, dok je Anaheim imao NHL momčad, kaže Rendulić.

Zagrebački hokejaš Borna Rendulić (22) ovih dana doslovno živi američki san. Ovoga je tjedna postao prvi igrač rođen u Hrvatskoj koji je zaigrao za neku NHL momčad (Colorado Avalanche). Došao je Borna do toga iz zemlje sa svega tri klizališta, putem koji je bio u najmanju ruku trnovit.

Sa 15 godina shvatio je da u Hrvatskoj više ne može napredovati pa je sam, bez ikoga, morao odrasti u svojoj novoj domovini Finskoj. Dokazao se tamo proteklih šest godina, a ovoga proljeća stigla je ponuda Colorado Avalanchea. Ponuda koja se ne odbija. Borna je već tada ispalio: "Ne bojim se NHL-a, vidjet ćete da ću uspjeti tamo". Zasad je na dobrom putu, pokazao je to u dvije utakmice koje je odigrao ovoga tjedna za Colorado. Javio nam se Borna iz Denvera i opisao svoje dojmove.

Neustrašivi Borna

– Ma sve je zasad super. Prvu utakmicu protiv Anaheima izgubili smo sa 0:4, nismo mogli ništa jer imali smo gotovo sve AHL igrače u momčadi, dok je Anaheim imao NHL momčad. Utakmica protiv Montreala bilo je pak jako dobra, imali smo puno šansi, trebali smo pobijediti, ali na kraju je završilo 2:3 – opisao je Borna.

Colorado Avalanche jedan je od simbola NHL-a, a Rendulić kaže da se to vidi na svakom koraku.

– Sve je najviša moguća klasa, imamo privatni avion kojim letimo, a hoteli u kojima odsjedamo su čudo.

Iz Hrvatske do NHL-a može samo netko neustrašiv pa ne čudi da Borna nije strahovao uoči debija za Colorado.

– Nisam imao neku tremu. Znam što trebam raditi, ovdje sam s razlogom i samo igram svoju igru. Trener je bio vrlo zadovoljan, on i pomoćnici su me hvalili – rekao je Borna.

Još se privikava na brzinu

Zasad Borna ne zna hoće li ga trener Patrick Roy ostaviti među NHL elitom ili će ga poslati u AHL filijalu.

– Njegove planove ne znam, sljedeći tjedan igramo još dvije pripremne utakmice pa ćemo vidjeti. Ako me i pošalju u AHL, mislim da sam ostavio dobar dojam pa ću sigurno biti jedna od prvih zamjena u slučaju ozljeda...

Jesu li NHL igrači hokejaški izvanzemaljci, možete li se nositi s njima?

– Prve dvije linije u svakoj momčadi izuzetno su dobre, ali mislim da se bez problema mogu nosit s NHL igračima. Jedino što oni imaju više iskustva i ne rade toliko grešaka. Sve u svemu, igra se sličan hokej kao u Europi, samo su igrači veći i malo brži. Na to se treba priviknuti, ništa drugo.

U Coloradu Borna ima i "hrvatsko" društvo. Naime, generalni menadžer Avalanchea ponajbolji je hokejaš svih vremena Joe Sakic, čiji su roditelji iz okolice Imotskog.

– Čim sam ga upoznao, na hrvatskom me upitao "kako si" te me oslovio s "Hrvat". Mislim da su mu to jedine riječi koje zna na hrvatskom – zaključio je sa smiješkom Borna.

>>Rendulić debitirao za Colorado, igrao 16 minuta protiv Ducksa

Komentara 1

LS
LSE
07:44 29.09.2014.

Kako je prvi igrac rodjen u hrvatskoj, koji je zaigrao za neku NHL momcad??? A Goran Bezina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije