Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRV, ZNOJ I SUZE

Rendulić:
 Hvala treneru Dinama koji me potjerao

Borna Rendulić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
29.05.2014.
u 10:00

Potpisom za NHL momčad Colorado isplatile su se proplakane noći dok sam kao mladi hokejaš bio u Finskoj - kaže Rendulić.

– Noge i ramena će mi otpasti, više ih ne osjećam! Je l' ovaj trening konačno gotov? – tako je prekjučer najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić pitao svog trenera Juricu Frankovića Miceka dok je žestoko trenirao na Jarunu.

Sprintanje u brijeg

"Krv, znoj i suze" tako bi se u tri riječi mogli opisati naporni treninzi uz pomoć kojih se Rendulić priprema za odlazak u Colorado Avalanche, NHL klub za koji je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor.

Cijeli trening Borna izdrži s utezima na sebi, a ovisno o milostivosti trenera, na ramenima i oko prsiju nosi dodatnih 15 do 35 kilograma.

– Nije baš lako skakati preko prepona sa 15 kilograma teškim prslukom, a nakon toga i sprintati u brijeg. A sada me još i više opterećuje jer ste došli vi, novinari, pa da vam se pokaže – smijao se Borna dok su mu kapljice znoja curile niz lice.

– Ajde, Borna, sada si NHL igrač, takvi ti moraju biti i treninzi – odgovorio mu je trener Franković.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Čim su mu čelnici NHL kluba Colorado Avalanchea prije mjesec dana potvrdili da je njihov igrač, Borna je počeo sa žestokim treninzima.

Trener nema milosti

– Svjestan sam da dolazim u najjaču ligu svijeta i kako tamo nema milosti. No, s ovakvim treninzima bit ću fizički potpuno spreman. Fokusiran sam i uvjeren da ću uspjeti, koliko god teško bilo – kaže Borna i dodaje:

– Oduvijek sam sanjao o NHL-u, pa i u danima kada sam kao 15-godišnjak potpuno sam došao u Finsku s obzirom na to da u Hrvatskoj nisam mogao napredovati. Potpisom za Colorado isplatile su se sve noći koje sam proplakao dok sam bio sam kao klinac u Finskoj.

Trener Franković nema milosti za Bornu, a olakšava mu što je svaki trening drukčiji.

– Treniramo dvaput dnevno, vani, u teretani. Osnova su za sve vježbe snage. Najčešće vježbamo vani, a ne prekidamo ni kad pada pljusak. Dapače, ljepše je trenirati po kiši nego po suncu. Dosta i trčimo, a vježbam i s hrvatskim triatloncem Matijom Krivecom. U našem timu je i kondicijski trener odbojkaške reprezentacije Azerbajdžana Siniša Popek – kaže Bornin trener Jurica Franković Micek.

– Ma nakon ovoga moram uspjeti u NHL-u – uzdahnuo je hokejaš na kraju treninga i jedva dočekao da sa sebe baci vreću od 20 kilograma i prsluk od 15 kilograma.

– Ah, to je tako kada sam odlučio biti hokejaš, a ne nogometaš – nasmijao se Rendulić.

Zanimljivo, Borna je zamalo i završio kao nogometaš. Paralelno s hokejem u Medveščaku trenirao je u HAŠK-u, Lokomotivi, Maksimiru, a čak je došao i do Dinama.

– Jedan trener u Dinamu rekao mi je da nisam dovoljno dobar za njih i danas sam mu zahvalan na tome jer sam nakon toga definitivno odlučio posvetiti se samo hokeju – otkrio je Borna.

>> Borna Rendulić ostvario san: Odlazi u NHL velikana!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije