Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Pittsburgh i Tampa Bay poravnali na 1-1

Pittsburgh Penguins
Reuters/PIXSELL
01.05.2016.
u 10:27

Pittsburgh je u drugoj utakmici kao gost svladao Washington sa 2-1, dok je Tampa na svom ledu nadvisila Islanderse sa 4-1.

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa i Tampa Bay Lightninga poravnali su omjer u pobjedama na 1-1 protiv Washington Capitalsa, odnosno New York Islandersa u polufinalnim serijama doigravanja Istočne konferencije u NHL ligi.

Pittsburgh je u drugoj utakmici kao gost svladao Washington sa 2-1, dok je Tampa na svom ledu nadvisila Islanderse sa 4-1.

Nakon poraza u produžetku u prvoj utakmici u Washingtonu Penguinsi su krenuli agresivno u drugi dvoboj u kojemu su u prve dvije trećine u potpunosti nadigrali Capitalse, no vodili su sa samo 1-0 prvenstveno zbog sjajnog vratara domaćih Bradena Holtbyja koji je zaustavio niz teških udaraca.

No, u 28. minuti i Holtby je bio nemoćan nakon što je Nick Bonino sjajno proigrao Carla Hagelina (27:08) koji je ostao sam pred domaćim golom i doveo Pense u vodstvo. U posljednjih 20 minuta Capsi su krenuli odlučnije prema vratima suparnika, a to je donijelo rezultat nakon tek nešto više od četiri minute kada je Marcus Johansson (44:08) golom za 1-1 okrunio odličnu akciju s igračem više na ledu. Ipak, da se u Pittsburgh ode s poravnatim rezultatom u seriji pobrinuo se Eric Fehr (55:32) izvrsnom reakcijom četiri i pol minute prije kraja kada je podmetnuo palicu na dodavanje Jevgenija Malkina i skrenuo pločicu koja se od vratnice odbila iza leđa Holtbyja. Domaći su u završne dvije minute žestoko pritisnuli sa šest klizača na ledu, ali je 21-godišnji vratar gostiju Matt Murray uspio sačuvati minimalnu prednost svoje momčadi.

Tampa Bay je do velikog vodstva od 2-0 stigla s dva gola u prvih 12 minuta utakmice koje su postigli Tyler Johnson (6:03) i Jonathan Drouin (11:55), a stječe se dojam da je vratar Islandersa Thomas Greiss mogao bolje reagirati u obje situacije, pogotovo kod gola Drouina. Nikolaj Kulemin (15:15) je jakim udarcem s plave linije u situaciji s igračem više uspio vrlo brzo smanjiti na 2-1, a ključni trenutak dogodio se sredinom druge trećine kada je Tampa uz podosta sreće povela sa 3-1. Udarac Victora Hedmana (31:59) s plave linije pogodio je braniča gostiju Calvina de Haana u klizaljku, te umjesto u ogradi iza gola završio u mreži. Konačnih 4-1 svojim je drugim pogotkom na utakmici postavio Tyler Johnson (57:42) pogodivši nebranjenu mrežu gostiju u samoj završnici. 

Plasman u finale Istoka ostvarit će momčadi koje prve postignu četiri pobjede.

 

REZULTATI DRUGOG KRUGA DOIGRAVANJA,

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Tampa Bay - NY Islanders    4-1

(omjer pobjeda je 1-1)

Washington - Pittsburgh     1-2

(omjer pobjeda je 1-1)

Komentara 1

BR
Bravo
12:30 01.05.2016.

Kaj ti je sport i igra. Pensi su imali nadmoć. Preko 40 udaraca na gol a Capsi su od 3 šuta dali jedan gol i 5 min prije kraja nitko se nije mogao okladiti da će tekma otići Pensima. Finale prije finala jer tko pobjedi mogao bi na kraju uzeti cup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije