Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Pittsburg slavio u Tampi i poveo u seriji sa 2-1

Tampa Bay - Pittsburgh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.05.2016.
u 11:42

Penguinsi su ponovno zasuli gomilom udaraca pričuvnog vratara Tampa Baya, koji mijenja ozlijeđenog Bena Bishopa

Hokejaši Pittsburgha pobijedili su na gostovanju Tampa Bay sa 4:2 u trećoj utakmici finala NHL doigravanja Istočne konferencije. Penguinsi sada vode sa 2-1 u seriji nakon početnog poraza na domaćem ledu.

Tri od četiri pogotka gosti su u Amalie Areni zabili u posljednjoj trećini, nakon što je u prve dvije pločica samo jednom završila u mreži i to onoj domaće momčadi, a strijelac Carl Hagelin poslao ju je iza leđa Andreja Vasilevskija samo deset sekundi prije isteka 40. minute.

Phil Kessel, koji je bio asistent kod prvog pogotka, u 46. minuti je preciznim udarcem završio odličnu akciju svog napada za vodstvo gostiju 2:0 koje je trajalo svega 14 sekundi. Tek što je igra nastavljena Tyler Johnson je svojim petim pogotkom u doigravanju uspio smanjiti zaostatak Tampa Baya.

No, sve do 59. minute to će ostati jedini gol domaćih, a za to su vrijeme Penguinsi već poveli 4:1. Kapetan gostiju Sydney Crosby je u 51. minuti iskoristio igrača više, a u 54. minuti Chris Kunitz je iz drugog pokušaja svladao Vasilevskija. U 59. minuti Ondrej Palat je samo ublažio poraz domaćih.

Penguinsi su ponovno zasuli gomilom udaraca pričuvnog vratara Tampa Baya, koji mijenja ozlijeđenog Bena Bishopa.

Nakon što je u drugoj utakmici skupio 38 obrana, 21-godišnji Rus je u trećoj zaustavio čak 44 pokušaja hokejaša Pittsburgha, ali to nije bilo dovoljno da svojoj momčadi donese pobjedu.

S druge strane je njegov vršnjak Matt Murray obranio 26 od 28 udaraca.

U četvrtoj utakmici će Tampa Bay pred svojim navijačima pokušati doći do izjednačenja u seriji, a taj je dvoboj na rasporedu u noći s petka na subotu u 2 sata po srednjoeuropskom vremenu.

>>Tampa Bay povela protiv Pittsburgha, ali se ozlijedio vratar Bishop

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije