Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan uspjeh

Čudesan put Medveščaka: Od jednog i pol klizališta do elite

Medveščak - Lokomotiv
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
03.02.2017.
u 16:30

Zahvaljujući Medveščaku i KHL-u, Hrvatska je imala i predstavnika na najprestižnijem hokejaškom turniru – Spenglerovu kupu.

Nažalost, ima i onih koji su jedva dočekali probleme Medveščaka i glasine da odlaze iz KHL-a pa već citiraju onu Balaševićevu “Odlazi cirkus iz našeg malog grada”.

No KHL je sve samo ne cirkus! To je skup najboljih hokejaških momčadi Europe, a zahvaljujući njemu u protekle smo četiri godine u Ledenoj dvorani mogli uživati u majstorijama ponajboljih hokejaša svijeta Ilje Kovaljčuka, Aleksandra Radulova, Pavela Dacjuka...

Zahvaljujući Medveščaku i KHL-u, Hrvatska je imala i predstavnika na najprestižnijem hokejaškom turniru – Spenglerovu kupu.

Izvještaje s Medveščakovih utakmica pisao sam još od 2008., tada je klub još igrao u Slohokej ligi, a igrači su sami lijepili plakate za utakmice na kojima bi se skupilo jedva 200-300 navijača. No u ožujku 2009. dogodilo se prvo čudo u izvedbi Damira Gojanovića i njegovih pomoćnika Dragutina Ljubića, Marka Antonija Belinića... Medveščak je, naime, 2009. ušao u EBEL, što je bila senzacija.

“U trenutku kad smo prihvatili poziv EBEL-a na računu smo imali svega 500 eura. Bila je to ludost, ali znali smo da ćemo uspjeti”, otkrio mi je jednom Gojanović.

U siječnju 2012. procurila je još jedna senzacionalna vijest, da Medveščak želi ući u drugu najjaču ligu svijeta – ruski KHL. Gotovo su svi tu vijest dočekali s podsmijehom, no samo 15 mjeseci kasnije šef KHL-a Medvedev je poručio: “Medveščak je postao 28. član naše lige. Hrvati, dobro došli!”

Sjećam se posebno i dana kada je Medveščak kao jedno od prvih pojačanja za KHL doveo Jonathana Cheechooa! U prvi sam tren pomislio da je to neki imenjak Cheechooa koji je 2005./06. bio najbolji strijelac NHL-a, ali ne, u Zagreb je došao baš taj, fenomenalni Cheechoo. Nekad smo s njim rasturali na igrici NHL na Playstationu, a sada smo ga mogli uživo gledati kako igra za naš Medveščak.

A s njim u sastavu medvjedi su pobjeđivali i velikane poput CSKA i SKA, klubove s budžetom od 50 mil. €. Svega toga ne bi bilo bez Damira Gojanovića i njegovih ljudi. Možda su ponekad povukli i neki lošiji potez, ali treba im podići spomenik za sve što su napravili. Jer čak i ako sada ispadnemo iz KHL-a, moći ćemo reći da smo imali hrvatski klub u drugoj najjačoj hokejaškoj ligi svijeta. I sve to iz zemlje s jednom i pol dvoranom za hokej.

Komentara 5

DU
Deleted user
08:03 06.02.2017.

Bravo za tekst!! Medvjedi su kolateralna zrtva projekta zvanog "HR u EU" i bedastih izjava Premijera. No money (Gazprom), no funny (KHL).

KE
kentie
13:37 10.02.2017.

Dobro rečeno: no money, no funny...Gazprom je uredno odradio tri godine ugovora, Medvjedi su "osjetili" što je to KHL,iz sezone u sezonu polako padali i uzalud se nadali, napravili su rezultat za sve vremena kad su doma u prvoj sezoni,, u premijernoj tekmi KHL-a potukli do nogu velikana moskovski CSKA iz čijih redova su dolazile kohorte nepobjedivih hokejaša bivšeg SSSR-a kojima na megdan se nisu usudili izaći najbolji profići Kanade i SAD-a. Bilo je dobro i poučno dok je trajalo i koliko je trajalo, la storia e finita...Medveščak se vraća u EBEL koji je puno jeftiniji i bit će geografski puno bliži nama navijačima...Novac za EBEL nije problem, sponzori će ući u Medveščak jer znaju da će medvjedi podići gledanost EBEL lige barem za 20% ako ne i više, a to se rešpektira i očekuje...i zato gromko zapjevajmo: ZIG ZAG MEDVEŠČAK; ZIG ZAG....

CA
canon60
09:14 05.02.2017.

Medvjede sada prati 3000-3500 gledatelja što je i normalno jer su se šminkeri i curice koji su htjeli biti viđeni povukli sa utakmica. Trebalo bi se vratiti u EBEL a grad napraviti jednu dvoranu samo za hokej i forsirati mlade domaće dečke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije