Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE MEDVJEDA

Napokon u Hrvatskoj: Medveščak doveo Splićanina Bezinu

Bezina
medvescak.com
23.06.2016.
u 12:30

- Sve je to isto, sve je to moja, naša Hrvatska, jedna domovina - ističe Bezina

Splićanin Goran Bezina, koji je posljednjih 12 godina karijere proveo u švicarskom hokejskom prvoligašu Geneve Servetteu, u sljedećoj će sezoni predvoditi obranu Medveščaka u KHL-u, objavio je u četvrtak zagrebački klub na svom službenom internetskom portalu. 

Ljevoruki, 36-godišnji Bezina je deset godina bio kapetan Geneve Servettea i uvijek je bio jedan od najomiljenih igrača među navijačima pa je izrazio nadu da će tako biti i u Zagrebu.

- Iako sam iz Splita - kroz smijeh je rekao Bezina te dodao: 

- Sve je to isto, sve je to moja, naša Hrvatska, jedna domovina.

Bezina ističe kako odluka o dolasku u brlog nije bila nimalo teška.

- Kada je došla ponuda iz Zagreba, iz Hrvatske, nisam dvojio niti sekunde. Znam kakva je atmosfera, znam kakve navijače klub ima i ne bojim se napraviti promjenu za koju znam da će biti velika. Uzbuđen sam i sretan što ću igrati doma i jedva čekam da avantura počne“, rekao je Bezina nakon potpisivanja ugovora.

Igrač rođen 21. ožujka 1980. u Splitu, odrastao je u Švicarskoj, za čiju je reprezentaciju nastupio na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu. Sve do odlaska Borne Rendulića u Colorado Avalanche Bezina je bio jedini hokejaš rođen u Hrvatskoj, koji je zaigrao u NHL-u. U sezoni 2003/04.odigrao je tri utakmice za Phoenix Coyotese, nakon što je tri sezone proveo u njihovoj AHL filijali Srpingfield Falconsima. Nakon spomenute sezone se vratio u Švicarsku i tamo proveo sljedećih 12 godina s jednim izletom u Austriju, gdje je u sezoni 2006/07. samo za doigravanje pojača momčad Salzburga.

- Goran je velik i jak ofenzivni branič s jako puno iskustva i kvaliteta vođe, koji bi trebao igrati značajne minute. Obzirom na njegovo porijeklo, jako nam je drago što će se priključiti klubu - istaknuo je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Bezina je prošle sezone odigrao 50 utakmica u regularnom dijelu za Geveve Servette te postigao šest pogodaka i imao 13 asistencija. U 11 utakmica doigravanja ostao je bez ijednog pogotka, a šest puta je asistirao. Njegov snažan udarac čini ga vrlo korisnim i opasnim u situacijama s igračem više.

Bezina je četvrto pojačanje Medveščaka za novu KHL sezonu. Prije njega su u 'medvjeđi brlog' stigli kanadski napadači 29-godišnji Francis Pare i 26-godišnji Brandon McMillan te 28-godišnji finski vratar Niko Hovinen. Osmorica igrača iz prošle sezone odlučili su produljiti vjernost zagrebačkom klubu, a to su braniči Mark Katić, Shaone Morrison i Blake Parlett te napadači Alexandre Bolduc, Gilbert Brule, Edwin Hedberg, Tomaš Mertl i Tom Zanoški.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije