Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medveščak sa sjeverstaljem

Murray: Porazi frustriraju, ali u Ledenoj ćemo slaviti

22.11.2013., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 29. kolo, KHL Medvescak - Metallurg Mg. Michael Glumac, Andrew Murray, Rinat Ibragimov. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.09.2014.
u 11:30

- Momčad nam je super, imamo kemiju i slažemo se sjajno. Bit ćemo veliki! - kaže napadač Stewart

Vjerujem u ovu momčad Medveščaka, nema veze što su i dalje bez boda! Malo znači to što su sve četiri utakmice otvaranja izgubili, pa lani su imali skor 1-7, a na kraju su kao hit-momčad KHL-a igrali Gagarinov kup – kaže nam Hrvoje Mikolaci (33), jedan od zagrebačkih All Star navijača, kako zovu birano društvo onih koji petu godinu zaredom imaju godišnje ulaznice.

Predaja kapetanske vrpce

– Imam kćerkicu od tri tjedna, ali otvaranje u Ledenoj ne propuštam. A za koju godinu i nju ću voditi na Medveščakove utakmice – dodaje Hrvoje.

Nova momčad plavih u Ledenoj se priprema za otvaranje domaće sezone, u nedjelju protiv Sjeverstalja (17.45) igraju prvu utakmicu pred svojom publikom, a cilj je riješiti se bodovne nule.

– Kod kuće će nam biti lakše igrati. Problem je što su sve momčadi u ligi jake, a sve utakmice napete. Sve smo bolji, a to što smo najkasnije počeli pripreme, nije nam problem, malo nam još nedostaje da krenemo s pobjedama – kazao nam je napadač Mike Glumac (34).

Kakav je novi trener Chuck Weber u usporedbi s Markom Frenchom?

– Različiti su, imaju drugačije metode, ali obojica sjajno rade. Siguran sam da ćemo s njime napraviti novi uspjeh – prognozira Glumac.

Spektakl za otvaranje, kakav najavljuju u Medveščaku, počet će primopredajom kapetanske vrpce – umirovljeni Alan Letang predat će je bivšem NHL-ovcu Andyju Murrayju.

– Teško sam se odlučio na mirovinu, ali iza mene je prekrasnih 19 sezona. Zauvijek ću pamtiti svoj posljednji gol, onaj s centra Levu u Ledenoj u posljednjoj utakmici doigravanja lani, a ostajem u klubu kao pomoćni trener. Ženi i djeci je lijepo u Zagrebu. Usto, želim pomoći klubu i bez dresa, u odijelu, na klupi – kaže Letang, a njegov nasljednik, napadač Murray dodaje:

– Velika je to čast, bio sam kapetan kao junior i na sveučilištu, ali voditi momčad u KHL–u druga je priča.

Što je prvi potez kapetana u svlačionici, kako ćete se nametnuti?

Murray: Nisam strog na ledu

– Nema smisla vikati na njih u kabini, važno je kako se ponašam na ledu. Moram im biti uzor, vođa. Znate, frustrirajuće je kad izgubite četiri utakmice u nizu, ali u ovoj ligi možete pobijediti isključivo ako igrate savršeno. Pred nama je sedam utakmica kod kuće, stižu nam, nakon Sjeverstalja, redom Torpedo, CSKA, Lada, Slovan i dva puta SKA. Uvjeren sam da ćemo preokrenuti u pozitivan skor – dodaje Murray.

Kanađanin Anthony Stewart hrabri navijače:

– Momčad nam je super, imamo kemiju i slažemo se sjajno. Bit ćemo veliki! Za poraze nema oprosta, promijenit ćemo to vrlo brzo!

>> Letang i Murray: Ledena i ove sezone mora biti teško osvojiva kao i prošle'

Komentara 3

Avatar ivanvard
ivanvard
16:20 14.09.2014.

Teško da će pobjediti danas. Znatno slabija momčad od prošle godine. Još uz to napravili su diversity kampanju. To ne može dobro završiti.

FU
FULL
13:35 14.09.2014.

Bit će danas dobro, sigurno ćemo i primiti koji gol?!, sve u svemu neće biti loše! Moramo biti što odvažniji na domaćem ledu a ne dobri domaćini koji uvijek daju prilike i gostima u pokazivanju svog znanja, prema nama u gostima nisu ni približno bili takvi i morali smo se dobro pomučiti za što bolji rezultat. Prema tome, prestanimo "glumiti gospodu", to jesmo ali u utakmici ne postoji. Sretno danas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije