Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u EBEL

Možda vratimo Kristana, a želja je opet zaigrati u pulskoj Areni

Medveščak
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
16.03.2017.
u 09:17

U KHL-u je bilo teško, često smo jedva skupili novac za avion.

Od jučer je Medveščak i službeno novi član EBEL-a. Nakon četiri sezone izbivanja seniori Medveščaka opet će igrati u Austrijskoj ligi protiv rivala KAC-a, Olimpije, Red Bulla, Graza...

– Ovo znači da smo osigurali da se hokej u Zagrebu nastavi jer, da nismo prihvatili ponudu Austrijanaca, bilo bi upitno da Medveščak išta igra iduće sezone, pošto nam se Rusi oko KHL-a još nisu očitovali – rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović te dodao:

– Povratak u EBEL vidim kao novu stepenicu u djelovanju kluba. Ne treba plakati za KHL-om ni za ičim iz naše prošlosti, idemo dalje, a uvjeren sam da će nas navijači pratiti i u Austrijskoj ligi. Cilj je složiti konkurentnu momčad koja će se boriti za vrh.

Pred Medveščakom je veliki posao, mora otpočetka složiti momčad, jer malo će tko od igrača iz KHL-ova kadra ostati u Zagrebu.

– Probat ćemo dovesti sve hrvatske igrače koji kvalitetom mogu pratiti EBEL, domaćih će biti barem 8-10. Također, razgovarat ćemo i s igračima koji su za nas već igrali, a imaju hrvatske putovnice, poput Serticha, Waugha. Razgovarat ćemo i s Robertom Kristanom, s njim smo u dobrim odnosima, a on je donosio puno emocija među navijače – poručio je Gojanović i dodao:

– U EBEL-u ćemo sljedeće sezone opet zaigrati Winter classic na Šalati, a možda opet i utakmicu-dvije u pulskoj Areni.

Medveščak će u EBEL-u imati budžet između 2 i 2,5 milijuna eura, a s time će morati pokriti i neke dugove prema bivšim hokejašima.

– Ne krijemo da dugovi postoje. Nažalost, to je naša realnost i moramo se nositi s tim. Činimo sve da to normaliziramo, podmirimo, zatvorimo svoje obveze. I učinit ćemo to. Većina igrača ima razumijevanja za dugove, a neki se ponekad oglase na društvenim mrežama, no tako štete svima – kaže Gojanović, koji će i dalje ostati na funkciji predsjednika kluba:

– Ja moram ostati, ne mogu otići na more i sve pustiti. Moram tražiti sponzore i boriti se za klub. Nadam se da će biti lakše nego u KHL-u. A u KHL-u je bilo zaista teško, nekoliko smo puta doslovno u zadnji čas skupili novac za avion za odlazak na gostovanje.

Iako je ta varijanta trenutačno jako daleko, ipak je moguće da Medveščak i iduće sezone zaigra KHL ligu.

– Nama se Rusi dosad nisu javili zbog mogućeg produžetka ugovora, a mi smo im otkrili da pregovaramo i s EBEL-om. Naravno, kažu li nam Rusi krajem četvrtog mjeseca da nas žele u KHL-u te da će nam dati sponzore i novac, onda ćemo pristati. No, ako se i to dogodi, u EBEL-u ćemo igrati s drugom, razvojnom momčadi – otkrio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

Komentara 2

Avatar ShuPac
ShuPac
10:19 16.03.2017.

konačno potvrda onoga što sam tvrdio još prije 4 godine - KHL je prekrupan zalogaj za Medveščak .... iskreno sam se nadao da sa u krivu, nakon prve sezone sam čak pomislio da su moji strahovi tipični malograđanski strah od ''odlaska u veliki svijet'' no nažalost ovo je potvrda da sam bio u pravu ... nema veze . ..sretno Medvjedi u EBEL-u - tu ćete ipak imati više mogućnosti za ostvariti dobar rezultat, a i troškovi će biti znatno manji....

PA
pacificblue1
10:37 16.03.2017.

što vi stvarno mislite da nekog zanima prelazak s konja na magarca? što ste se uopće upuštali u nešto čemu niste dorasli? ljudi nisu htjeli gledati vrhunski hokej khl-a jer su se pomodari zasitili, a većina je izgubila interes navijati za klub kojem svake godine u pola sezone prosječni ruski klubovi pokupuju najbolje igrače. ovaj povratak u ebel je osuđen na propast, ako ne odmah ove godine onda vrlo brzo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije