Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao je admiral

Medvjedima nije smetala ni vrućina ni magla za najbolji start u KHL-u

Medveščak - Admiral
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/9
28.08.2015.
u 22:40

Trebalo nam je ovo za samopouzdanje nakon poraza u prvom kolu. Ovo je velika pobjeda, rekao je Marek Kvapil.

Novi medvjedi vratili su se starim navikama – pobjeđivanju. Nakon svih šest pobjeda u predsezoni, te poraza u premijeri od Amura (2:3 nakon penala), danas su opet slavili. Pred 5000 navijača u Ledenoj završilo je 3:1 (1:0, 1:1,1:0) za Medveščak protiv Admirala iz Vladivostoka.

Poveli su medvjedi 2:0 golovima Smolenaka (20. minuta) i Kinradea (22.), no baš kao i u prošloj utakmici takvo im vodstvo nije osiguralo mirnu utakmicu. Admiral je izjednačio preko Kuznjecova u 30. minuti, imao i neke šanse za izjednačenje, no onda je Kvapil u 51. minuti golom za 3:1 osigurao mirnu završnicu. Do kraja su mreže ostale netaknute.

Ta češka navala Kvapil-Smolenak-Mertl opet je pokazala da će biti glavna snaga medvjeda ove sezone. Česi su medvjedima donijeli "šarmatni", ali i efikasni hokej.

- Istina, Smolenak, Mertl i ja se dobro kužimo na ledu, ali bit ćemo još bolji i efikasniji dok se uigramo – rekao je Čeh Marek Kvapil i dodao:

- Trebala nam je ova pobjeda nakon poraza u prvom kolu. Sada će bit manje pritiska u sljedećim utakmicama.

Zbog velike vrućine u Domu sportova tijekom posljednje dvije trećine iznad leda bila je neuobičajeno jaka magla.

- Naravno da magla otežava igru, ali kako nama, tako i suparnicima. Glavno da smo pobijedili, nije važno u kakvim uvjetima – dodao je Kvapil.

Trener Medveščaka Gordie Dwyer je dodao:

- Sretan sam zbog rezultata, ali još više zbog načina na koji smo igrali. Admiral je jako brza i agresivna momčad, a mi smo ih uspjeli neutralizirati. Ovo je velika pobjeda za nas.

Inače, ovo je najbolji start medvjeda u povijesti KHL-a, jer nikad u prve dvije utakmice nisu imali četiri osvojena boda.

Iduću utakmicu medvjedi igraju već u nedjelju (17.30 sati), kada u Ledenu stiže Sibir.

Sastav Medveščaka protiv Vladivostoka: Taylor (24 obrana), Heeter - Gysbers, Mäntyla; Smolenak, Mertl, Kvapil - Kinrade, Morrisonn; Genoway, Gilliati, Brule - Katić, Larkin; Saarinen, Björkstrand, Hedberg - Zanoški, Glumac, Perkovich. TRENER: Gordie Dwyer.

>>Medveščak ispustio vodstvo i porazom počeo novu sezonu u KHL-u

Komentara 2

TF
tony.franzz
23:10 28.08.2015.

Bravo Medvjedi!

Avatar Oneill
Oneill
15:24 29.08.2015.

Vjerujem u vasu vrlost göedo sam obadvije tekme neprepoznajem Medvescak malo greski brza igra dobar postav igraca vecinom su na pravom mjestu za mene je uzitak i kad budete u Areni igrali dolazimo sa Krka. Hvala Medvescak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije