Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupila se momčad

Medvjedi u klupama: Učili o Tesli, Kostelićima, Milanoviću

Medveščak - Lev
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL
02.08.2014.
u 09:30

Sezona počinje 4. rujna u gostima protiv Slovana Bratislave, a prva utakmica u Ledenoj dvorani je 14. rujna protiv Sjeverstalja

Hokejaši Medveščaka okupili su se u Zagrebu, imali prvi trening na zagrebačkom Velesajmu, odradili testove spremnosti, a prekjučer su sjeli i u klupe.

– Učili su o povijesti Hrvatske, o nacionalnim parkovima, o političkom uređenju zemlje. Također, na papirima smo im dali osnovne hrvatske i ruske riječi, da se mogu snalaziti u nekim svakodnevnim situacijama – objasnio je glasnogovornik Ranko Vučinić i dodao:

– Mnogi igrači iznenadili su se kada smo ih podučili da su kravatu, penkalu, torpedo i padobran izumili Hrvati.

Također, u svojoj su bilježnici za učenje dobili i podatke da je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, da je premijer Zoran Milanović, predsjednik Ivo Josipović, da su najuspješniji sportaši Dražen, Ivanišević, Janica i Ivica...

Igrače su također podučili kako se treba odnositi prema medijima, ali i prema navijačima, lokalnoj zajednici... S prvim pak ozbiljnim treninzima na suhome i ledu medvjedi kreću u utorak, kada idu na pripreme u Češku. Drugi dio priprema odradit će u Njemačkoj, a u Zagreb će se vratiti 29. kolovoza kada je na rasporedu prijateljska utakmica sa starim rivalom KAC-om. Dva dana ranije isti suparnici susrest će se u Klagenfurtu. Prva utakmica Medveščaka u KHL-u je u Bratislavi 4. rujna, a prva domaća protiv Sjeverstalja 14. rujna.

>> Medveščak doveo bivšeg igrača Red Bull Salzburga

Komentara 3

FU
FULL
11:27 02.08.2014.

Idemo nešto konkretnije i zanimljivije; Dynamo Minsk - Slovan Bratislava 6:0 za Dynamo, od 6 golova, 4 su zabili naši bivši medveščakovci: Vesce, Linglet i Cheechoo; kako izvjestitelj kaže. "Slovan se nije ni vidio na ledu"?! Šteta što nisu ostali a vidjet ćemo što smo dobili za novu sezonu?

QW
qwas33333
10:49 02.08.2014.

Penkala nije baš bio hrvat, al dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije