Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gilbert Brulé (28):

Hokejaš Medveščaka: Stao sam stoperu, a ono Bono Vox iz U2!

Medveščak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
26.11.2015.
u 18:25

- Imam njemačkog ovčara, ali dijelim vlasništvo s bivšom djevojkom. Letio je pas i iz Kanade u Europu, ali ga više ne želim time mučiti. Prošao sam tragediju kao dijete, no to me gura u karijeri

Bono Vox družio se s papom Ivanom Pavlom II., šalio se s Georgeom Bushom, pričao s Barackom Obamom, stiskao šake s Muhammadom Alijem..., a u automobilu ga je vozio dečko kojega gledamo u Ledenoj u dresu Medveščaka. Štoviše, u kanadskom gradu Edmontonu, na koncertu pred 65 tisuća gledatelja Vox je publici rekao:

– Želim biti Gilbert Brulé! Divim se tom hokejašu! – kazao je frontmen planetarno popularnog rock-banda hvaleći tadašnju NHL zvijezdu Edmonton Oilersa.

Ispred svlačionice Medveščaka, na stubama koje vode u dvoranu, Brulé (28) je ispričao što je točno razlog da je Voxu bio idol.

VIP gosti na koncertu

– Bio je to običan, kišni dan u Vancouveru, s tadašnjom djevojkom i našim njemačkim ovčarom vraćali smo se s izleta. Kroz prozor automobila vidio sam kako, na jakom pljusku, dva tipa autostopiraju i odlučio sam im stati kako bih ih spasio. A kad ono, autostoper je bio – Bono Vox! – priča Brulé.

Što se dogodilo za vrijeme vožnje, kamo je išao irski roker?

– Vozili smo se desetak minuta, do mjesta gdje su odsjeli on i njegov pomoćnik, a za zahvalu su nam dali dvije VIP ulaznice za koncert koji su sljedeći dan imali u Edmontonu. Otkazao sam sve obaveze te majku, koja je velika obožavateljica U2, odveo na koncert. Bilo nam je sjajno.

Vozite li autostopere i na zagrebačkim ulicama?

– Zasad ne... Bono je bio posljednji koji mi je ušao u automobil.

Spomenuli ste psa, njemačkog ovčara, je li s vama u Zagrebu?

– Letio je pas u Europu, ali ga ne želim time mučiti pa je sad u Kanadi. Ime joj je Bella, stara je četiri godine. Najbolji je pas na svijetu! S curom sam prekinuo, a kako je to naš zajednički pas, sada se oboje brinemo o njemu. Ostali smo u dobrim odnosima, ovčarka je kod nje kad meni traje sezona u KHL-u, a kad se vratim kući, preko ljeta, ja se brinem o psu. Pas mi nedostaje kad sam u Europi...

U životu ste prošli kroz dramu, vaša je sestra Leah izgubila bitku s cerebralnom paralizom kao 12-godišnjakinja. Koliko je na vas to utjecalo? Imate i tetovažu na zapešću posvećenu njoj?

– Ta me tragedija u životu uvijek poticala na rad. Njoj u čast. Mnogo je vremena prošlo od tada, a meni je danas cilj imati humanitarnu zakladu kojom bih pomagao djeci. Jednom sam dječaku iz Vancouvera, još kad sam igrao u NHL-u, pomogao pri teškoj operaciji, išao sam s njime u New York, bio ondje s njime. Želim pomoći ljudima.

Ostanimo još trenutak kod obitelji, zanimljivo je kako ste vlastitoj majci pomogli da se riješi straha od letenja.

– Majka se bojala ući u zrakoplov, ali kako je željela vidjeti kako igram, odlučila je prevladati taj strah. Čak je lani bila na nekim utakmicama u Rusiji. Riješila je i taj problem.

Igrali ste do lani u Avtomobilistu, kod kojeg Medveščak gostuje ove nedjelje. Zamjerili su vam se tada jednom sitnicom, zaboravili su na vaš rođendan?

– Kako to znate?! Istina je.

Rođeni ste 1. siječnja. Možda su na to u klubu zaboravili zbog teške novogodišnje noći?

– Ha-ha, možda. Uobičajeno je da suigračima rođendan čestitamo tako da prekinemo u jednom trenu trening i slavljeniku damo simbolični dar, recimo kutiju čokolade. A na moj rođendan na treningu se to nitko nije sjetio učiniti. Zaboravili su. Napravili su to tek sljedeći dan. Ali, ništa zato, važnije je da mi njih pobijedimo u nedjelju!

Gibson SG za opuštanje

Trenutačno ste šesta momčad Zapada, osam ih ide u doigravanje KHL-a. Do kraja je još osam domaćih utakmica. Hoćete li ostvariti cilj?

Gusto je na tablici, ali hrabri me što igramo jako dobro. Uostalom, pobijedili smo veliki CSKA nedavno, zar ne! Kod kuće nam ide, ali moramo pobjeđivati i u gostima. Avtomobilist je šansa.

Kako se opuštate? Psa nema...

– Sviram električnu gitaru! Kupio sam Gibson SG, a glazbom me zarazio ujak. On mi je poklonio prvu gitaru, naučio me osnove, a obožavam svirati rock.

Znate li čitati note?

– Sviram po sluhu. Imam i bend u Kanadi, zabavlja me to...

>> Medveščak pobijedio Torpedo i ostao na šestoj poziciji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije