Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz medvjeda

Medveščak sve dalje od doigravanja, Shedden kaže: Glava je još iznad vode

20.01.2015.,  Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 49. kolo, KHL Medvescak - Atlant. Cal Heeter. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.01.2015.
u 09:21

Do kraja sezone još je jedanaest utakmica, a medvjedi smiju izgubiti dvije

Tiha misa, tako je narodski opisano, izgledala svlačionica Medveščaka u Domu sportova u utorak kasno navečer nakon poraza u utakmici koja je bila mali, ali vrlo važan, korak prema doigravanju KHL-a.

Dečki u plavim dresovima gledali su u pod, nitko nije rekao ni riječi, a trener Doug Shedden sjedio je u kutu. Nekoliko metara dalje, u gostujućoj svlačionici, hokejaši Atlanta vrištali su od sreće nabacujući se žutim dresovima, slaveći pobjedu u Zagrebu 3:2.

Letjele su šake

– Izgubili smo gusto, a računao sam da će dečki, kad smo stigli 0:2 i izjednačili, nastaviti u tom stilu. No, njihova obrana bila je neprobojna. Razočaran sam, jer ovo je bila utakmica koju smo trebali pobijediti, oni su nam izravan konkurent za ulazak u doigravanje, igrali smo kod kuće, propustili smo šansu, bodovi su nam isklizali kroz ruke – jadao se trener plave momčadi Shedden.

Medveščak je na kraju prve trećine gubio 0:2, zabijali su Anton Babčuk, a zatim i Matthew Gilroy, da bi u nastavku kršne Ruse dočekao ledeni udar, za medvjede su "ugrizli" branič Mark Flood u 36. minuti, a na 2:2 izjednačio James Wright 1.8 sekunde prije kraja trećine.

Bila je to luda utakmica, brza, s brojem tučnjava kojeg se ne bi posramili ni razvikaniji saloni Divljeg zapada. Šake su letjele na sve strane.

– Uh, ja sam uživao! – kazao je trener Atlanta Aleksej Kudašov, bivši NHL-ov igrač, čijoj je momčadi golom u 46. minuti Vjačeslav Leščenko za 3:2 donio pobjedu.

Naravno da je trener uživao, njegova je momčad bila na vjetrometini, jedva su uspjeli izvući se bez gola. Wright i društvo pucali su sa svih strana ne bi li izborili produžetak.

Ni gužve, ni prometa

– Nije nam uspjelo. Loše smo krenuli, a najgore, poznajemo ih dobro, znali smo što moramo očekivati. Nismo radili dovoljno gužve pred njihovim golom, a kad nema prometa pred vratarom, nema ni pobjeda – kazao je James Wright koji je zabio za izjednačenje.

Ville Leino, na papiru najveća Medveščakova zvijezda, dobacio je:

– Trebamo učiti na pogreškama.

Međutim, vremena za "školu" nemaju mnogo, sada im je preostalo pobijediti u devet od sljedećih jedanaest utakmica žele li u doigravanje KHL-a.

– Glava nam je još iznad vode, nismo potopljeni – hrabrio je svoje igrače trener Shedden.

>>Meveščak pokleknuo u duelu s konkurentom za doigravanje

Komentara 2

ZG
zg223
11:06 21.01.2015.

kao kaj sam jucer rekao.oni ce dobiti 9 od 12 tekmi??hahahaha

FU
FULL
20:00 21.01.2015.

Dobar je ovaj "naš" Shedden, stvarno nas zna veseliti s svojim šalama; još ga g. Gojanović želi zadržati i sljedeće godine??? Kad naš trener ne zna odabrati pravog golmana u prošla tri susreta(glavni razlog gubitka bodova) što treba više komentirati, razrada igre i odabir taktike kad se treba igrati "na nož" za odlučujuće bodove nema spremnu momčad, kako će i biti "preko noći" kad su u cijeloj sezoni oscilacije više nego evidentne tako je rezultat protiv Atlanta jest i nije iznenađenje!? O "brzini klizanja"? jučerašnjeg protivnika stvarno se moram pitati "gdje je dotičnu utakmicu gledao Shedden"??, Atlant je bio spora momčad od svih koje su gostovale u Ledenoj!! Opravdanje tražiti u "glupostima" i razlozima je potvrda svog ne znanja i taštine, za to se već duže zna pa onda ni to nije iznenađenje. Ulazak u doigravanje je stvarno "rezultat" koji će nas "baciti na trepavice" gdje nas čekaju: CSKA, SKA, Dinamo Moskva ili Jokerit pa eto "muku mučimo" kako ćemo ih proći i napuniti "eventualno" Arenu?? Stvarno imamo ne samo igrača Glumca već i trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije