Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šesto slavlje zaredom

Medveščak srušio i Metalurg, svi hvale trenera Dwyera!

Medveščak - Metalurg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
02.10.2015.
u 22:50

- Pa mi nikad nismo imali boljeg trenera! Svaka čast Raymondu, Satoru, Frenchu, Webberu ili Sheddenu, ali ovaj je pravi znalac

Učenik protiv učitelja, bila je pozadinska priča za koju je malo tko, osim njih dvojice, znao uoči hokejaške utakmice u Ledenoj između Medveščaka i Metalurga (4:1) Učenik je nadvisio 'mastera', štoviše, deklasirao ga. Krenimo redom, Bad Boy bio je nadimak treneru Medveščaka Gordyju Dwyeru (37) u doba kad je igrao u NHL-u, zbog njegove sklonosti ekscesima, a čovjek koji ga je uveo u najbolju ligu svijeta u St. Louis Bluese, zvao se Mike Keenan (65).

Dugo se dvojac nije susreo, a onda su se u petak sreli na parkiralištu ispred Ledene, gdje su na KHL ogled doveli momčadi, ovoga puta obojica u statusu trenera. Kimnuli si glavom, te ušli u dvoranu. Kada su izlazili, učitelj je bio utučen, 'mali' ga je isprašio sa 4:1. 

- Svjedočili ste vrhuncu moje trenerske karijere! Kad sam dolazio u najbolju ligu svijeta, on me dočekao, radi se o trenerskoj veličini. I sad sam ga uspio pobijediti. Nevjerojatno, pun sam samopouzdanja - blistao je Dwyer nakon utakmice.

Michael Keenan, bivši trener NY Rangersa i Chicago Blackhawksa i osvajač Stanley Cupa, je trenera Medveščaka potapšao po ramenu: 

- Majstore, zaista ti je momčad odlična!

I na tribinama, kako su golove zabijali Jurčina, Smolenak te dva puta Kvapil, tako su se sve češće nizale pohvale mladom kanadskom strategu. Na kraju, pričalo se samo o njemu.

- Iako se očekivalo da će Radek Smolenak biti zvijezda, stvorio je momčad prepunu zvjezdica, svi su poravnati i svi rade - oduševljeno su pričali na tribini gdje sjede Medveščakovi sezonci, pa nastavili:

- Pa mi nikad nismo imali boljeg trenera! Svaka čast Raymondu, Satoru, Frenchu, Webberu ili Sheddenu, ali ovaj je pravi znalac. Složio je momčad koja igra briljantno, te bez problema može u doigravanje. Pazite, očekivali su da se neće snaći u kabini u kojoj su Česi, Slovaci, Finci, Rusi, Amerikanci, Kanađani, Šveđani, Rusi, Hrvat i Slovenac, ali taj mu 'vrući kesten' nije ispao iz ruke, tip zna znanje - pričalo je vremešno društvo s tribine. 

Tvrde kako su kao klinci, prije skoro pola stoljeća, čak i s Titom gledali utakmice iznad Schlosserovih stuba na Šalati, pa im je za vjerovati...

>>Peto slavlje Medveščaka u nizu za peto mjesto Zapadu!

Komentara 6

GA
Gambit
08:46 03.10.2015.

Bravo Medveščak!

Avatar Vucibatina
Vucibatina
04:12 03.10.2015.

Najbolja utakmica Medveščaka u KHL-u

BR
brancro
00:22 03.10.2015.

Kad nam trener legenda daje komplimente onda to ima težinu. Bravo dečki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije