Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL LIGA

Može li učenik još jednom biti bolji od učitelja?

Medveščak - Ufa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
07.10.2015.
u 08:00


Treneri Gordie Dwyer i Mike Keenan dobro se poznaju iz NHL-a

Puni samopouzdanja hokejaši Medveščaka ohrabreni serijom dobrih rezultata krenuli su na novu turneju u KHL-u. Medvjedi u srijedu (16 sati, Sportklub 2) gostuju u Magnitogorsku kod Metalurga, koji su prije pet dana u Ledenoj pobijedili sa 4:1. Bilo je to prvo odmjeravanje snaga trenera Medveščaka Gordieja Dwyera (37) i trenera Metalurga Mikea Keenana (65) koji se dobro poznaju još iz NHL-a.

– Na draftu 1996. godine izabrao me St. Louis, a Mike Keenan tada je bio njihov trener i sportski direktor. Mike je priznati stručnjak i vrhunski trener hokeja na ledu i veliko mi je zadovoljstvo s njim odmjeriti snage – kaže Medveščakov trener Gordie Dwyer.

Učenik je nadmašio učitelja. Medvjedi su s velikim respektom ušli u dvoboj s jednom od najboljih momčadi lige i pobijedili. Metalurg se opekao u Zagrebu, pa će u uzvratu na svom ledu tražiti pobjedu.

– Znali smo da protiv Metalurga moramo biti na najboljoj razini, imati više pak u svom posjedu i češće igrati u njihovoj zoni – ističe Dwyer.

Prijelomni trenutak u zagrebačkoj utakmici bila je druga trećina u kojoj su medvjedi poveli s 3:0.

– Sjajno smo odigrali trećinu. Podigli smo razinu igre, a bili smo sjajni i u igri s igračem više. Na kraju je i vratar Krošelj odradio izvanredan posao – podvukao je trener Gordie Dwyer.

Vratar Gašper Krošelj imao je protiv Metalurga 33 obrane i sigurno ga u Magnitogorsku čeka mnogo posla. Obrane Medveščakova vratara bit će i te kako potrebne žele li medvjedi ponovno iznenaditi osvajača Gagarinova kupa iz 2014. godine.

– Sve se svodi na timski rad i podređenost momčadi od početka do kraja utakmice. Samo tako možemo do uspjeha – kaže pomoćni trener Alan Letang.

>> Medveščak srušio i Metalurg, svi hvale trenera Dwyera!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije