Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva pojačanja

Medveščak promijenio filozofiju: Mladi Rusi stigli u 'brlog'!

Medveščak
Marko Lukunić/PIXSELL
04.06.2015.
u 09:51

Prvi koji su zapeli za oko Medveščakovom sportskom timu su napadači 23-godišnji Artjem Pugolovkin i 22-godišnji Jevgenij Nikiforov

KHL Medveščak Zagreb, kao što je i najavljivao za novu KHL sezonu, počeo je dovoditi mlade ruske igrače. Prvi koji su zapeli za oko Medveščakovom sportskom timu su napadači 23-godišnji Artjem Pugolovkin i 22-godišnji Jevgenij Nikiforov. Pugolovkin je potpisao jednogodišnji ugovor, dok Nikiforov dolazi na probni rok.

Artjem Pugolovkin je rođen 1992. godine u Moskvi. Igra na poziciji lijevog krila, a hokejski je stasao u MHK Spartak. Sezone 2012./2013. debitirao je u KHL-u za prvu momčad moskovskog Spartaka odigravši tri utakmice. Protekle dvije sezone igrao je u VHL-u (drugoj ruskoj ligi), 2013./2014. za Sokol Krasnojarsk (25 utakmica, 8 bodova), a 2014./2015. za Dizel Penzu (42 utakmice, 20 bodova).

Jevgenij Nikiforov je rođen 1993. godine u Ufi, a potječe iz Salavat Julajeve škole hokeja. On također, kao i Pugolovkin igra na poziciji lijevog krila, te je 2012./2013. debitirao u KHL-u. KHL premijeru je imao u dresu Donbassa iz Donjecka za koji je tada odigrao 14 utakmica. Sezone 2013./2014. igrao je u MHL-u za ukrajinski klub Molodaja Gvardija Donjeck (50 utakmica, 44 bodova), a 2014./2015. je odigrao 35 utakmica u MHL-u za MHK Spartak, tri za HK Tambov u Trećoj ruskoj ligi i jednu za Južnij Ural Orsk u VHL-u.

“Kao što smo i najavili, ove sezone u naše redove  uključit ćemo i nekoliko mladih ruskih igrača. Bit će to odlična prilika kako za naš klub da se usmjeri prema igračima iz Rusije i ponudi nešto novo i zanimljivo našim navijačima i domaćoj publici tako i ruskim igračima da zaigraju u 'neruskom'klubu. Plan nam je složiti istinsku internacionalnu momčad sastavljenu od igrača sa svih strana svijeta. Uz dvojicu najavljenih mladih ruskih igrača Medveščak je u ovom prvom ciklusu agentima poslao ponude ugovora i suradnje za sljedeće mlade ruske igrače: Ilyu Arkalova, Ilyu Nekolenka, Aleksandera Sumina i Segeya Tverdokhlebova. Igračima su ponuđeni ili sezonski ugovori ili try-out ugovori” - najavio je još neka mlada ruska imena Medveščakov direktor komunikacija Ranko Vučinić i pojasnio: “S ruskim igračima nešto su drugačija 'pravila igre' vezano uz angažman i ugovore od onih procedura na koje smo do sada navikli. Naime, u slučaju ruskih igrača klub šalje ponudu agentima i igračima putem posebnog sustava lige nakon čega agenti, odnosno, igrači ponude prihvaćaju ili odbijaju. Ukoliko agent, odnosno, igrač prihvati ponudu kluba tada u sustavu lige potvrđuje angažman igrača bez potrebe za dodatnim pravnim procedurama poput službenih ugovora i dogovora na što smo navikli u kontaktu i prilikom sklapanja ugovora s drugim igračima”.

>>Gojanović: Mijenjamo filozofiju, imat ćemo čak 10 ruskih hokejaša

Komentara 4

DU
Deleted user
10:31 04.06.2015.

Odlično . Sad im samo treba dati dresove u duginim bojama i tigraste tangice.

VL
????
15:55 06.06.2015.

Zakaj novinar ruska imena piše po engleskoj transkripciji ako imamo hrvatsku transkripciju ćirilice? Mislim na: "... Ilyu Arkalova, Ilyu Nekolenka, Aleksandera Sumina i Segeya Tverdokhlebova". Valjda "Iliju Arkalova, Iliju Njekoljenka, Aleksandra Sumina i Sergeja Tvjerdohljebova"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije