Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ledena groznica

Medveščak poslao garancije EBEL-u, povratak Austrijancima vrlo izgledan

23.01.2011., Arena Zagreb, Zagreb - Arena Ice Fever. Hokejaska utakmica EBEL lige, Vienna Capitals - KHL Medvescak. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
17.01.2017.
u 13:37

Sudeći prema vijestima iz Austrije, ali i iz zagrebačkog kluba, želja bi im se vrlo skoro mogla ostvariti. Austrijanci su potvrdili da je Medveščak predao zahtjev za sudjelovanjem u EBEL ligi sljedeće sezone, a odobrenje zahtjeva trebalo bi biti samo formalnost, jer Austrijanci se i te kako sjećaju kako im je Medveščak dizao gledanost i rejting lige od 2009. do 2013.

Na prošloj KHL utakmici Medveščaka, u petak protiv Avtomobilista, navijačka skupina Sektor B izvjesila je transparent: “12. rođendan, jedna želja – EBEL”.

A sudeći prema vijestima iz Austrije, ali i iz zagrebačkog kluba, želja bi im se vrlo skoro mogla ostvariti. Austrijanci su potvrdili da je Medveščak predao zahtjev za sudjelovanjem u EBEL ligi sljedeće sezone, a odobrenje zahtjeva trebalo bi biti samo formalnost, jer Austrijanci se i te kako sjećaju kako im je Medveščak dizao gledanost i rejting lige od 2009. do 2013.

– Kao i svake godine od ulaska u KHL, Medveščak je predao zahtjev i sve potrebne garancije za nastup momčadi u EBEL-u. Uz KHL prvenstvo, to je za Medveščak jedina odgovarajuća opcija. Hoće li Medveščak iduće sezone nastupati u EBEL-u ili KHL-u, ovisi o brojnim elementima, a ponajviše o financijama i geopolitičkim zbivanjima. Odluka o tome bit će poznata krajem veljače ili u ožujku. Zasad smo u KHL prvenstvu i iznimno smo zahvalni i ponosni da se kao hrvatski klub možemo natjecati u jednom tako kvalitetnom prvenstvu – rekao je jučer glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

Ostavio je otvorena vrata KHL-u, no da će Rusi i petu godinu zaredom uvrstiti hrvatsku momčad u svoju ligu, sve je manje izgledno. Među ostalim, i zbog ne baš sjajnih političkih odnosa Hrvatske i Rusije.

Sezona Medveščaka u KHL-u košta između osam i deset milijuna, dok bi za EBEL bilo dovoljno oko milijun i pol. No, daleko od toga da bi i to bilo lako sakupiti, jer većinu budžeta u KHL-u medvjedima su pokrivale ruske tvrtke.

Što se pak tiče navijača medvjeda, većina ih zagovara povratak u EBEL. Dosta im je nekonkurentnosti protiv ruskih klubova te žele povratak starih rivalstva s Red Bullom, KAC-om, Olimpijom.

Lijepo je igrati u drugoj najjačoj ligi svijeta KHL-u, no Medveščak je i treću godinu zaredom daleko od doigravanja, a to se “razmaženoj” zagrebačkoj publici ne sviđa, pa je Ledena iz utakmice u utakmicu sve praznija.

U EBEL-u su pak medvjedi doživjeli mnoge prelijepe trenutke, ulazak u polufinale u petoj sezoni nakon dramatičnog preokreta serije protiv KAC-a, potom igranje 15-ak utakmica u prepunoj zagrebačkoj Areni, pa onda u posljednjoj sezoni i igranje dvije utakmice u pulskom amfiteatru...

Također, navijači su tijekom četiri sezone u EBEL-u imali brojne ljubimce poput Joela Prpica, Johna Hećimovića, Roberta Kristana, Franka Banhama... Takvih živopisnih likova u KHL momčadi ipak nije bilo, a i prečesto su se igrači mijenjali, oni najbolji odlazili su čim bi im stigla neka bolja ponuda iz KHL-a.

Komentara 4

SI
sike
16:03 17.01.2017.

Ledinski prestani se sramotiti i prepisivati s khl.hr. Garancije su dali i prosle i pretprosle sezone u slucaju da se ne ostaje u KHL i da se imaju kamo vratiti. To ne znaci da ce Medvescak igrati EBEL. Jer EBEL kao liga jos nije usao ni u fazu doigravanja, a ne u fazu slaganja iduce sezone. I Klub i EBEL su potrdili da su samo dane garancije, a da ce se sve znti za koji mjesec.

Avatar Niškorist
Niškorist
08:23 22.01.2017.

Zig-Zag Medveščak !

KE
kentie
11:08 06.02.2017.

Drago mi je da se Medveščak vraća u EBEL i mislim da Austrijanci neće praviti prevelike probleme, jer su svjesni da Medveščak sa svojom publikom i atmosferom diže gledanost, a i popularnost hokeja u ovom dijelu Evrope.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije