Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA UGRA

Medveščak pobjedom otvorio rusku turneju, Leino debitirao

Medveščak
Igor Kralj/PIXSELL
18.10.2014.
u 15:54

Medveščak je u produžetku pogotkom Thomasa pobijedio Ugru sa 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, pr. 1:0).

Hokejaši Medveščaka rusku su turneju počeli pobjedom. Iako je igrače Douga Sheddena u Hanti-Mansijsku, glavnom gradu istoimene ruske pokrajne u zapadnom Sibiru, dočekalo hladno  vrijeme od -5 °C (po zimi se temperatura spusti ispod -20 °C) u Ugra Areni je bilo poprilično vruće.

Medveščak je u produžetku pogotkom Thomasa pobijedio Ugru sa 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, pr. 1:0). U prvoj trećini vodeći pogodak za medvjede zabio je Anderson. To je njihova treća gostujuća pobjeda ove sezone nakon trijumfa kod Slovana i Jokerita. Barry Brust je ponovno briljirao na vratima hrvatske momčadi. Osim nekoliko sjajnih obrana, Barry je ukupno zaustavio 30 suparničkih udaraca.  Brandon Segal imao je 15-tak sekundi prije kraja zadnje trećine priliku zabiti za tri boda, ali je vratar Gorjačevski obranio njegov udarac.

U produžetku Ugra je dobila kaznu zbog više igrača na ledu, što su medvjedi uspjeli iskoristiti. Prije nego što je Thomas zabio za pobjedu, Trotter je pogodio vratnicu. Premijeru u Medveščakovom dresu imao je Ville Leino. Trener Shedden priliku finskom napadaču dao je u drugoj postavi zajedno sa Segalom i Pelletierom. Leino nije zabio, ali je pokazao da će biti pravo pojačanje za medvjede i sigurno neće još dugo postiti. Potvrdio se ono što je najavio po dolasku u Zagreb.

- Siguran sam da će mi odgovarati stil hokeja. Uživat ću u igri i pokušati što više pomoći momčadi - kazao je finski napadač.

Sljedeća postaja zagrebačke mommčadi bit će nešto zapadnije, u Čeljebinsku. Medvjedi u ponedjeljak igraju protiv Traktora.

>> Stigao u Medveščak, a bivši klub plaćat će ga još šest sezona po 1,2 milijuna USD

Ključne riječi

Komentara 2

CA
canon60
12:16 19.10.2014.

Što manje primljenih golova i nepotrebnih isključenja - to više bodova. Čini se da ovaj trener zna posao. Naprijed medvjedi !!!!

FU
FULL
20:16 20.10.2014.

Utakmica koja je mogla otići u sva tri znaka; dobro je u svakom slučaju izbjegavanje raspucavanja jer se bojim da bi smo opet bili uskraćeni za jedan bod; igra je bila sasvim drugačije koncipirana, u razvoju je i ako tako nastave uspjeh je zagarantiran; čudim se svim drugim trenerima, prije Sheddena, kako nisu razmišljali ili makar htjeli pokazati razmišljanje u tom smjeru??? Za ne povjerovati?! Svi optužuju Segala za izgubljena tri boda što nije točno, nije imao ni minimum šanse (na način na koji je želio zabiti gol) zbog niza okolnosti koji su predhodili završnom udarcu prema golmanu Gorjačevskom jer su svi "kutevi" bili "zatvoreni", ali to je već za "Oko sokolovo". Potpuno smo zasluženo osvojili dva boda, "grijeh" bi bio manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije