Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL

Medveščak pobijedio Sibir, Hedberg zabio u debiju

Medveščak - Sibir
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/5
28.10.2014.
u 21:44

U posljednjoj minuti Wright se iskupio za promašeni kazneni udarac

Medveščak je ugostilo Sibir iz Novosibirska, sedmoplasiranu momčad Istoka te je u utakmici koja je rezultatski ostala napeta do samog kraja slavio 2:0.

Medveščak je u Domu sportova zaigrao željan svojih navijača i domaćeg leda, i to se vidjelo od samog početka utakmice. Početni pritisak Medvjeda nije jenjavao, a Sibirci su rijetko izlazili iz svoje trećine. U 9. minuti Wright je izborio kazneni udarac, ali vrlo raspoloženi Koskinen uspio je obraniti njegov pokušaj. Domaća je momčad kružila oko Koskinenovog gola, ali gostujući su se igrači kretali vrlo organizirano te blokirali dosta pokušaja.

Edwin Hedberg, debitant u dresu Medvjeda, u 23. je minuti prvi put izašao na led i odmah uspio zabiti. Hedberg je bio jednim koljenom na ledu, ali uspio je zadržati ravnotežu te podići pak iznad Koskinenove rukavice. Igralo se 4-na-4, a asistenciju je upisao Carle koji je uputio prvi udarac koji je Koskinen uspio samo odbiti.  To su ujedno bile jedina isključenja u drugoj trećini, igrao se brz, ali oprezan hokej uz dosta bitaka u neutralnom dijelu leda.

U 43. minuti zagrebački su Medvjedi izborili powerplay, a vrlo dobre prilike imali su Anderson i Carle, ali nisu uspjeli povisiti vodstvo. Šest minuta kasnije gosti iz Sibira imali su vrlo dobru priliku, ali Brust je obranio njihov pokušaj. Hedberg je umalo upisao i asistenciju, osvojio je jedan pak i sjurio se u kontru zajedno s Pelletierom, ali najbolji strijelac Medvjeda ostao je uskraćen za pogodak.

U posljednjoj minuti Wright se iskupio za promašeni kazneni udarac te je potvrdio pobjedu. Kao i kod prvog pogotka, početni je udarac uputio Carle, a Wright je uspio skrenuti pak pred golmanom.

>>Za Medveščak će prvi put zaigrati tamnoputi hokejaš

Komentara 1

FU
FULL
20:23 29.10.2014.

Gol nije postigao Wright već Carle i uopće mi nije jasno zašto su ga Wright-u pripisali. Najljepša 2/3 odigrana od kad smo u KHL-u, šteta što je pomicanje (nasrtaj) na gol poremetio dinamiku trećine. Poslovično nikad ne znamo zabiti kazneni udarac, nadam se popravku?! Odlična utakmica s realnim rezultatom na kraju. Večeras će biti puno teže zbog kratkoće odmora između dvije utakmice a i vidi se poslije 1/3 utakmice; ne podignemo li tempo bit će na knap večeras.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije