Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret medvjeda

Medveščak pobijedio Metalurg 2:1 nakon izvođenja kaznenih udaraca

Medveščak - Metalurg
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
29.10.2014.
u 22:30

Budući da nijedna momčad nije uspjela zabiti u produžetku, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca, a drugi bod Medvjedima donio je Mark Katic.

Medveščak je u svojoj drugoj utakmici u 24 sata ugostio Metalurg iz Novokuznjecka i slavio 2:1.

Početak utakmice prošao je u ispitivanju snaga, nijedna momčad nije uspjela ovladati pakom dovoljno dugo da složi opasnu priliku. Sreća se osmjehnula Kuznji na isteku 5. minute kad su izborili drugi prekršaj u pola minute i čak 95 sekundi s 2 igrača više. Medvjedi su zbili svoje redove, odlično klizali i nisu dopustili gostima da zabiju. Vrlo dobru priliku za zagrebačku momčad imao je Hedberg nakon dodavanja Thomasa, ali je pak preskočio njegovu palicu.

U drugu su trećinu domaći hokejaši ušli puno bolje nego u prvu, uz brza dodavanja prilike su se redale, ali Hakimov je bio tamo da spriječi pak svaki put. Uzdah se prolomio Ledenom u 24. minuti kada je odzvonila stativa, a mnogi su pak već vidjeli u mreži. Unatoč brojnim prilikama pred gostujućim golom, Metalurg je bio taj koji je poveo pogotkom Sentjurina u 29. minuti.

Medvjedi su posljednju trećinu započeli s igračem manje, ali to nije smetalo specijalistu za penalty kill i igraču Medvjeda s najviše pogodaka s igračem manje, Glumacu, da napravi fantastičan slalom kroz obranu gostiju i uputi udarac prema gostujućem golu, ali sreća se nije osmjehnula zagrebačkoj momčadi. Pred kraj utakmice Medvjedi su povukli golmana za dodatnog igrača na ledu i odmah uspjeli izjednačiti. Strijelac je bio Matt Anderson na asistenciju Segala i Palushaja. 

Budući da nijedna momčad nije uspjela zabiti u produžetku, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca, a drugi bod Medvjedima donio je Mark Katic.

>>Vratio se nakon 7 mjeseci te postao junak za 25 sekundi

Komentara 2

FU
FULL
23:14 29.10.2014.

Odlična utakmica koja se samo mogla poželjeti sa svim pozitivnim stvarima što ide uz ovaj šport. Ova dva boda su stvarno natopljena znojem i trudom do maksimuma jer u dva dana za redom odigrati dvije jake KHL utakmice nije mala stvar. Znao sam da poslije Sibira neće biti velike dinamike igre (večeras nam je Leino trebao kao "Zlatarevo zlato") ali je zbog toga bilo pogođenih vratnica, Brustovog neizostavnog showa i fantastičnih obrana, pregleda golova kod raspucavanja; svega onog što se malo kad doživi u svakoj drugoj utakmici gdje ide sve ustaljenim ritmom. Zbog svega tog "neprirodnog" što se dogodilo večeras ovo je za mene najbolja KHL utakmica do sad viđena u Zagrebu; ne trebaju uvijek visoke pobjede za ocjenu odličan, treba puno više za tu ocjenu-upornost i izdržljivost pa makar ne išlo sve kako bi smo mi željeli . Čestitka treneru što je i drugu utakmicu ( u kratkom razmaku) dobio s igračem više na ledu u završnici a to jedan vrlo bitan faktor za nastavak natjecanja. Još smo "mršavi" s bodovima ali s ovakvim pristupom nećemo još dugo biti. Odmor i za dva dana još jedna dobra utakmica protiv naših "susjeda s učlanjenjem" od prošle godine iz dalekog Vladivostoka, vrijeme i protivnik točno po mjeri. Sretno dalje!

Avatar Oneill
Oneill
09:32 30.10.2014.

Cini mi se da ste vi gledali neku drugu tekmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije