Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andreas Jämtin

Medveščak doveo dvostrukog prvaka Švedske i vlasnika svjetskog zlata

Medveščak
Marko Lukunic/PIXSELL
31.07.2015.
u 11:07

- Jämtin je jedan od najboljih napadača u Švedskoj u posljednjih sedam godina koji se odlično snalazi i u napadu i u obrani, a u čijoj se igri može očitati odlučnost i žestina. Igra čvrsto i strastveno, i vjerujem da će navijači cijeniti upravo te njegove osobine - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

U jeku priprema za 2015./2016. KHL sezonu Medveščaku se pridružio još jedan Šveđanin, napadač Andreas Jämtin. Tridesetdvogodišnji Jämtin je dvostruki prvak Švedske s više od 600 odigranih utakmica u SHL-u i vlasnik svjetskog zlata.

- Svi u svojoj momčadi uvijek vole imati suigrača kao što je Jämtin koji stvara probleme suparničkim igračima. Jämtin je jedan od najboljih napadača u Švedskoj u posljednjih sedam godina koji se odlično snalazi i u napadu i u obrani, a u čijoj se igri može očitati odlučnost i žestina. Igra čvrsto i strastveno, i vjerujem da će navijači cijeniti upravo te njegove osobine - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Andreas Jämtin je napadač koji se odlično snalazi kako na lijevom tako i na desnom krilu. Karijeru profesionalnog hokejaša počeo je graditi sa 17 godina kada je odigrao i prve minute u SHL-u za Färjestad BK (1 utakmica), a sa 18 je već postao standardni član tadašnjeg švedskog prvoligaša AIK-a. Na NHL draftu 2001. draftirali su ga u petoj rundi (157. ukupno) Detroit Red Wingsi, no debi u Sjevernoj Americi imao je 2008./2009. i to u AHL-u za Hartford Wolf Pack i ECHL-u za Charlotte Checkerse. Jämtin je većinu svoje karijere proveo u dresu HV71 i Linköpinga, a igrao je i za finskog prvoligaša TPS. S HV71 je osvojio dva naslova prvaka Švedske (2003./2004., 2007./2008.), dok je pak sa švedskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije osvojio zlatnu (2012./2013) i srebrnu medalju (2010./2011.), a u SHL-u je poznat kao rekorder po minutama provedenim na klupi za kazne.

Jämtinu je u djetinjstvu idol bio Mats Sundin, pohađao je srednju školu za građevinskog radnika i stolara, a ako mora birati između nogometa i rukometa, uvijek će odabrati nogomet.

Spomenimo još kako su klub napustili igrači na probnom roku Juraj Valach, David Brine, Mike Marcou, Radovan Pulis, Vadim Kravčenko, Jevgenij Nikiforov, Marat Zaripov, Ilja Nekoljenko i Aleksander Sumin, dok se preostali još bore za mjesto u momčadi.

>> Simon Gysbers novo je pojačanje u obrani Medveščaka

Komentara 1

JU
Jurica1050
00:14 01.08.2015.

Tip je rekorder po broju iskljucenja u Svedskoj lizi . Imao je 1 433 minuta iskljucenja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije