Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUBILARNO POJAČANJE

U 'brlog' uskočio i Finac Tuukku Mäntyla

Medveščak
Medveščak
19.06.2015.
u 10:34

'Mäntylä je branič koji se snalazi jako dobro u obrani, ali i u napadu. Član je finske reprezentacije i igrao je na svjetskim prvenstvima, a ima i KHL iskustvo.'

KHL Medveščak Zagreb potpisao je novog braniča Tuukku Mäntylu koji ima iskustva u KHL-u, Liigi i SHL-u, ali i produžio ugovore s mladim napadačima Patrickom Bjorkstrandom i Edwinom Hedbergom.

Finski branič Tuukka Mäntylä je rođen 1981. godine u Tamperi. Na NHL draftu 2001. bio je 153. izbor od strane Los Angeles Kingsa, no profesionalnu karijeru je ipak gradio u europskim ligama, u finskoj Liigi, švedskom SHL-u te ruskom KHL-u. Većinu svoje 16-godišnje profesionalne karijere proveo je u svom matičnom klubu u Tappari (devet cijelih sezona i dvije po pola) s kojom je 2002./2003. osvojio naslov prvaka Finske te tri puta srebrnu medalju, a 2012./2013. je bio i kapetan momčadi. Dvije sezone je igrao za švedskog prvoligaša Luleu te dvije za Frölundu. Sezone 2011./2012. debitirao je u KHL-u za Neftehimik iz Nižnjekamska (38 utakmica, 17 bodova), da bi 2013./2014. odradio za Metalurg Novokuznjeck (53 utakmice, 16 bodova), a prošlu za Amur Habarovsk (25 utakmica, 6 bodova). Osim što u svom opusu ima naslov u Liigi, Mäntylä ima i dvije srebrne i jednu brončanu medalju koje je osvojio s Finskom na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije.

- Mäntylä je branič koji se snalazi jako dobro u obrani, ali i u napadu. Član je finske reprezentacije i igrao je na svjetskim prvenstvima, a ima i KHL iskustvo. Od njega očekujemo veliku minutažu na ledu te da bude vođa našim obrambenim igračima. Ima odličan karakter što će također dobro doći u našoj svlačionici. Mäntylä igra vrlo fizički i strastveno - prokomentirao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Bjorkstranda i Hedberga je Medveščakova publika već dobro upoznala. Obojici je Medveščak pružio priliku da igraju na visokoj razini i da se iskažu u KHL ligi te su im upravo njihovo zalaganje na ledu i trud omogućili da ostanu u Brlogu. Bjorkstrandu će ovo biti treća sezona u dresu Medveščaka, a Hedbergu druga. Dvadesetdvogodišnji dansko-američki napadač u dvije sezone odigrao je 113 KHL utakmica i skupio 28 bodova (11 golova, 17 asistencije), u prosjeku je po utakmici proveo 12:04 minute na ledu, a s Medvjedima je nastupio i na prestižnom Spengler kupu. Budući da Medveščak protekle sezone nije ušao u doigravanje, Bjorkstrand je sezonu završio u finskoj Liigi gdje je odigrao 13 susreta za SaiPa (5 bodova). Bjorkstrand je i danski reprezentativac koji je na prošla dva Svjetska prvenstva Elitne divizije izabran među tri top igrača danske reprezentacije.

- Drago nam je što Bjorkstrand i Hedberg ostaju u Medveščaku još jednu sezonu. Riječ je o dvojici brzih igrača koji će nam pomoći u našoj namjeri da ove sezone igramo bržim, visokim tempom te da njegujemo mentalitet ne odustajanja. Obojica žele napraviti sljedeći korak u karijeri i vjerujemo da će se izboriti za veću ulogu u našoj momčadi ove sezoneb - kratko je izjavio Fox.

Hedberg se Medvjedima pridružio u listopadu 2014. godine, a premijeru u KHL-u obilježio je na najbolji mogući način – golom koji je ujedno bio i pobjednički. Tijekom sezone odigrao je 37 utakmica i upisao 15 bodova (8 golova, 7 asista), u prosjeku je po utakmici proveo 9:59 minuta na ledu te je bio izabran za mladog igrača tjedna KHL-a. Hedberg je kao i Bjorkstrand s Medvjedima nastupio na Spengleru (3 utakmice).

>> Medveščak doveo još dvojicu Rusa - Aleksandra Sumina i Ilju Nekoljenka

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije