Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrao u NHL-u

Medveščak doveo pojačanje koje je glumilo u češkoj komediji

Medveščak
Igor Kralj/PIXSELL
25.06.2015.
u 15:39

''Smolenak je veliki i snažan fizički igrač koji ima dobar osjećaj za golove i zabija ih, a i ove godine je igrao na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije s češkom reprezentacijom"

Češki napadači Marek Kvapil i Tomaš Mertl neće biti ''usamljeni'' u Brlogu niti u napadu jer je Medveščak potpisao još jednog Čeha – Radeka Smolenaka. Medvjedima će uvelike pomoći iskustvo ovog 190 cm visokog napadača koje je skupio u NHL-u, KHL-u, finskoj Liigi, švedskom SHL-u, češkoj Extraligi te na nacionalnoj razini s reprezentacijom Češke.

Smolenak se ne snalazi samo dobro na ledu. Češki reprezentativac zna ''plivati'' i u glumačkim vodama pa tako je dobio ulogu u češkoj komediji Babovresky 2 koja je svjetlo dana ugledala prošle godine. Smolenak je, kao i nekoliko njegovih prijatelja iz hokejskog svijeta, igrao upravo sebe. Tko zna, možda će upravo gluma biti glavni adut Smolenaka ove sezone na ledu i možda će na taj način uspjeti zavarati suparnika na ledu.

''Smolenak je veliki i snažan fizički igrač koji ima dobar osjećaj za golove i zabija ih, a i ove godine je igrao na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije s češkom reprezentacijom. Odlično će se uklopiti s Mertlom i Kvapilom. Smolenak je igrač čvrstog karaktera i vjerujemo kako će se dobro uklopiti u našu momčad'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Radek Smolenak je rođen 1986. godine u Pragu. Igrač je koji se dobro snalazi na oba krila. Na NHL draftu 2005. bio je 73. izbor od strane Tampa Bay Lightninga. Prve četiri sezone profesionalne karijere proveo je u Sjevernoj Americi (2006. – 2010. godine) igrajući za AHL i ECHL klubove - Springfield Falconse, Norfolk Admiralse, Abbotsford Heat, Johnstown Chiefse i Mississippi Sea Wolvese. Tijekom tog razdoblja odigrao je i sedam NHL utakmica u dresu Tampa Bay Lightninga i Chicago Blackhawksa. Godine 2010. vratio se u Europu te je u posljednjih pet sezona igrao u češkoj Extraligi, u finskoj Liigi, švedskom SHL-u i ruskom KHL-u, a klubovi u kojima je punio statistiku su: praška Sparta, HC Kladno, Ässät Pori, Pelicans, Timra, TPS, MODO, Torpedo Nižnji Novgorod i Jugra Hanti Mansijsk. Sa Spartom je nastupio i na Spengler kupu 2010./2011., a s Pelicansima je 2011./2012. osvojio srebrnu medalju u Liigi te bio najbolji strijelac lige u doigravanju po broju golova (8).

Smolenak je tijekom karijere odigrao 7 utakmica u NHL-u, 35 u KHL-u (15 bodova), 207 u AHL-u (103 boda), 63 u ECHL-u (50 bodova), 158 u Liigi (118 bodova), 40 u SHL-u (20 bodova) i 60 u Extraligi (22 boda), a od 2013./2014. je član češke seniorske reprezentacije s kojom je ove godine nastupio na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije.

>>Povratak magičnog trojca u zagrebački Brlog

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije