Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji rok

Medveščak će danas potvrditi igranje u EBEL-u

Medveščak - Lokomotiv
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
15.03.2017.
u 09:50

Nepovoljan zato što Medveščak istodobno pregovara i s KHL-om o nastavku igranja u drugoj najjačoj ligi svijeta

Danas u podne istječe rok hokejašima Medveščaka za odluku hoće li ući u EBEL ligu. Austrijanci žele zagrebački klub, svjesni su da bi im poboljšao imidž lige i popravio gledanost, ali zbog organizacije sljedeće sezone dali su medvjedima krajnje nepovoljan rok za odluku. Nepovoljan zato što Medveščak istodobno pregovara i s KHL-om o nastavku igranja u drugoj najjačoj ligi svijeta.

Kako trenutačno stvari stoje, izglednije je da će medvjedi iduće sezone igrati EBEL, no problemi će nastati ako se do 30. travnja javi Gazprom i da garanciju za igranje Medveščaka u Ruskoj ligi.

Naravno, u tom bi slučaju Medveščak sigurno želio ostati u KHL-u i petu sezonu zaredom. Tada bi postojale dvije opcije. Prva je da Medveščak igra samo KHL, a druga je da Medveščak paralelno igra KHL i EBEL (s drugom, razvojnom momčadi).

Ta druga opcija dodatno bi opteretila budžet Medveščaka, ali zagrebački klub ne bi si zbog imidža mogao dopustiti da izigra dogovor s Austrijancima.

Inače, povratkom u EBEL dočekali bi nas stari rivali KAC, Red Bull Salzburg, Graz, Vienna Capitalsi, Alba, Olimpija...

– Neće biti kraj svijeta ispadnemo li iz KHL-a. EBEL će donijeti stara rivalstva, koja nedostaju navijačima, da opet mogu na gostovanja autobusom. Siguran sam da će dvorana biti puna budemo li igrali i EBEL – rekao je predsjednik Damir Gojanović i dodao:

– Ponosan sam što smo napravili bazu, naši domaći dečki Miličić, Janković i Smolec, igrajući u KHL-u, pokazali su da EBEL mogu igrati lijevom rukom. A probat ćemo vratiti i neke igrače poput Serticha, Waugha...

>>Odigrana najduža utakmica u povijesti! Igrači padali od umora, nećete vjerovati koliko su igrali!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije