Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL Medveščak

Josip Vuglač prvi hrvatski hokejaš na KHL draftu

Medveščak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
25.05.2016.
u 14:27

Medveščak je u prvom krugu odabrao Finca Erna Gerlandera, vratara Jokeritove škole

Hokejaški klub Medveščak odabrao je Josipa Vuglača svojim drugim izborom na KHL Junior Draftu.

Za člana Medveščakove U20 momčadi, 17-godišnjeg Josipa Vuglača pripreme za nadolazeću sezonu dobile su novi značaj s obzirom da je postao prvi Hrvat ikada odabran na KHL Junior Draftu.

- Našim drugim izborom odlučili smo se za domaćeg igrača, člana naše U20 momčadi, Josipa Vuglača - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

- U šoku sam. Pozitivnom, naravno, ali ovo ne da nisam očekivano, nego nisam mislio niti da je moguće. Ne mogu vjerovati - bila je prva reakcija Vuglača koji je prošlu sezonu završio kao doprvak juniorske EBEL lige, EBYSL-a.

U jakoj konkurenciji ovaj izvanredan uspjeh Medveščakove Dvadesetke nije ostao nezamijećen, a igrači su se našli pod povećalom i pokazali da se na njih može računati.

- Velika mi je čast što su me odabrali i trebat će vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Ali veću motivaciju od ovoga nisam mogao niti sanjati. Treninzi će sada morati biti duži i jači i sve dobiva na važnosti. Dat ću sve od sebe da opravdam ovaj odabir - izjavio je Vuglač čiji je šok od prvotnog velikog iznenađenja brzo zamijenila euforija, a značaj odabira tek je počeo dobivati na važnosti.

Vuglač je bio Medveščakov izbor u petom krugu Drafta, dok je u prvom krugu odabrao Finca Erna Gerlandera, vratara Jokeritove škole za kojeg je Fox rekao:

- Gerlander je vratar velikog okvira s puno potencijala.

>>Rendulić blizu dolaska u KHL, ali Medveščak zasad nije u igri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije