Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz Medveščaka

Jokerit slavio u Ledenoj, i Djed Božićnjak na utakmici

Medveščak - Jokerit
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
22.11.2014.
u 23:31

– Nismo iskoristili svoje prilike. Dobro smo igrali i borili se, ali ponekad jednostavno ide loše. Na treninzima marljivo radimo i treniramo, to se vidi na ledu

Iako do Božića još ima nešto više od mjesec dana medvjedi su Ledenoj dvorani udahnuli malo blagdanskog ozračja. Naime, s Jokeritom je u Zagreb došao i Djed Božićnjak, kojem su se najviše razveselili najmlađi Medveščakovi navijači. Popularni Joulupukki u Laponiju je ponio poduži popis želja što su djeca poželjela za predstojeće blagdane, a i Jokerit je iz Ledene odnio tri boda. Finskoj momčadi prvo gostovanje u Zagrebu ostat će u lijepom sjećanju. Jokerit je pred 6.200 navijača pobijedio sa 3:1 i tako uzvratio Medveščaku za poraz u Helsinkiju. Medvjedima je ovo treći poraz za redom, ali po prikazanoj igri trebali su bolje proći, svjestan je toga i trener Doug Shedden.

–Trebao nam je doći Jokerit kako bi pokazali kako se moramo boriti u svakoj utakmici. Igrači su se mnogo trudili, ali rezultat na kraju nije onaj koji smo svi željeli – rekao je Medveščakov trener Shedden.

Medvjedi su pokazali zube, ali gosti su na vratima imali raspoloženog Henrika Karlssona, koji je ukupno zaustavio 29 udaraca. Nešto slabiji je bio čuvar mreže zagrebačke momčadi Mark Owuya, švedski je vratar imao 28 obrana. Gosti su pokazali zašto su trenutačno treća momčad zapadne konferencije. Finci su tehnički dotjerali svoju igru i strpljivo čekali priliku za pogodak. Igralo se disciplinirano, a prvo isključenje na utakmici dogodilo se tek u četvrtoj minuti druge trećine i to zbog viška igrača na ledu. Kaznu je dobio Medveščak.

– Nismo iskoristili svoje prilike. Dobro smo igrali i borili se, ali ponekad jednostavno ide loše. Na treninzima marljivo radimo i treniramo, to se vidi na ledu. Protiv Jokerita smo dali sve od sebe, ali nije išlo. Navijači su odlični, glasni, daju nam ogromnu energiju. Zbog njih se još više trudimo – rekao je Nathan Perkovich, koga su navijači izabrali za igrača utakmice.

Medveščak je na 12. mjestu zapadne konferencije. Sljedeći susret u Ledenoj medvjedi igraju u utorak (19.30 sati), a suparnik je Vitjaz iz Čehova.

Komentara 2

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:56 23.11.2014.

Medvescak je u pricipu posljednja momcad zapadne konferencije, jer su od zadnjeg sochija odigrali cetiri utakmice vise a imaju samo tri boda prednosti. Medvescak jednostavno nema napad a nema ni obranu. Ovih par golova, sto su u zadnjim utakmicama postigli, je vise-manje uguravanje pucka na silu u gol. Ovakvom igrom nisu niti zasluzili da udju u play off.

FU
FULL
17:39 25.11.2014.

Mi jednostavno nemamo razrađenu taktiku igre; od prijenosa igre iz obrane u napad i u samom napadu; kad se tome još doda i "naivna" realizacije napada onda cijela konstrukcija igre "pada u vodu". Taj problem sigurno nećemo uspjeti riješiti u ovoj godini s ovim igračima. Uz put, troši se silna energija za nikakav učinak, tako da i igra i "ostavljanje srca na ledu", ne postoje. Rezultat je takav kakav jest, da ne kažem nikakav. Naprosto postaje umor gledati ih, zbog svega toga i broj gledatelja u Ledenoj je u padu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije