Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRATE TREND

Hokejaši zaluđeni pilatesom, a slušaju ženu koja je radila za NATO

Medveščak
Foto: Pixsell
26.09.2014.
u 11:10

Medveščakovci radije biraju pilates nego teretanu, a isto je i kod LeBrona, Bryanta, Woodsa...

Znojna hokejaška oprema, klizalište, naporni treninzi Amerikanca Chucka Webera, utakmice triput tjedno, gostovanja po Rusiji... Tako izgleda svakodnevnica hokejaša Medveščaka. A da bi sve to lakše izdržali, sa što manje ozljeda, hokejaši Medveščaka idu na – pilates!

Početkom sezone pilates im je u rasporedu bio jednom tjedno, pa dvaput, a sada i tri puta. Biraju ga medveščakovci radije nego teretanu, a šefica im je instruktorica pilatesa Asja Petersen.

– Mnogi pilates prije poistovjećuju sa ženama nego s muškarcima, no zapravo je pilates prvotno izmišljen za muškarce, odnosno vojnike kako bi brže oporavljali tijelo od velikih napora – objašnjava Petersen.

O suradnji s medvjedima Asja kaže:

– Dečki su u žestokom ritmu treninga i utakmica, troše jako puno snage, a imaju malo vremena za odmor. Pilatesom im vraćamo balans u mišićima, jačaju im se i mišići trupa, pa hokejaši tako postaju brži i stabilniji...

U početku su na pilates dolazili samo stariji medveščakovci, no sada dolaze svi. Pogotovo im pilates dobro dođe nakon gostujućih utakmica i "mučenja" po autobusima i avionima...

Iskustva s pilatesom prije su imala samo četvorica-petorica medvjeda, pa su neki otpočetka možda bili i skeptični, no uz Asju su se brzo uvjerili u dobrobit takvog vježbanja.

Imate li problema s "ukroćivanjem" 20-ak medvjeda, pitamo Asju?

– Ma kakvi, dečki su veliki profesionalci, slušaju sve što ima kažem. Užitak je raditi s njima. Uostalom, shvaćaju da sve radimo za njihovo dobro, da će se oni nakon pilatesa bolje osjećati – kaže Petersen.

A dečkima je i bolje da slušaju jer Asja je nekada u Nizozemskoj radila pilates i fitness za NATO.

Medveščak je tako postao prvi klub u Hrvatskoj koji na ozbiljnoj razini koristi pilates, no u svijetu to i nije neka novost. Dugi niz godina na pilates idu košarkaške zvijezde Kobe Bryant, Jason Kidd i LeBron James, golfer Tiger Woods, hokejaša Tylera Seguina...

Nadamo se da će pilates Medveščakovcima pomoći i večeras kada u Ledenu stiže Slovan Bratislava (18.30 sati, Sportklub).

>> Treneru Medveščaka uzor je bio Beckenbauer

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije