Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJU DOBAR NASTUP

Hokejaši Medveščaka se upisuju u elitu na Spengler cupu

Medveščak - Avangard
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.12.2014.
u 08:28

- Odlazimo tamo i probat ćemo pobijediti na turniru. Možda je to naš Stanley Cup za ovu sezonu - rekao je Shedden

Ono što je za vrijeme praznika za skijaške skokove Novogodišnja turneja, a za Premiership Boxing day, to je za hokej Spengler cup. Turnir u Davosu najelitniji je, najpoznatiji, ali i najstariji hokejaški turnir u svijetu. Igra se još od 1923. godine, a održavao se čak i za vrijeme 2. svjetskog rata, kada su na njemu nastupali i klubovi iz nacističke Njemačke te fašističke Italije.

Ulazak u povijest

Kada nastupite na Spengleru, postajete hokejaške “face”, upisujete se u elitu, a baš to ovaj će vikend uspjeti Medveščaku. Medvjedi su izabrani među šest klubova koji će nastupiti ove godine, a bit će u skupini sa selekcijom Kanade i Davosom. Inače, to su i dvije najuspješnije momčadi u povijesti Spenglera – Davos ima 15 naslova, a Kanada 12.

Iako su autsajderi po kladionicama, trener Medveščaka Doug Shedden uoči puta je poručio:

– Odlazimo tamo i probat ćemo pobijediti na turniru. Možda je to naš Stanley Cup za ovu sezonu. Cilj je odigrati dobro, a onda je sve moguće. A Shedden je ujedno i najveći adut Medveščaka jer ovo će mu biti šesti nastup na Spengleru. Svih pet puta s klupe je vodio selekciju Kanade, a u sezoni 2012./13. stigao je i do naslova.

– Spengler cup nešto je najljepše u hokeju. Ako potražite riječ Božić u rječniku, pisat će Davos. Svega ima tamo, vanjsko klizalište, brzo klizanje, sanjkanje, skijanje, snowboard, prekrasno je. Jeste li ikad gledali kako je Grinch ukrao Božić? E, tako to mjesto izgleda, prepuno ljudi, partijanje, glazba. Ma posebno mjesto u ovo doba godine. Lijepo je iskustvo biti dio toga iako je tu puno posla za igrače i trenere jer igrate svaku večer. Ali za obitelji i navijače nema bolje od toga, to je najljepši Božić koji možete imati – opisao je Shedden.

S posebnim emocijama na Spengleru će igrati napadač Medveščaka Dario Kostović, Splićanin koji je odrastao u Švicarskoj.

Ulaznica nema

– Dolazi mi 25 prijatelja iz mog Klotena, ali samo sam za četvoricu uspio nabaviti karte. Dvorana prima 7000 ljudi, ali sve utakmice rasprodaju se šest mjeseci unaprijed iako su cijene paprene, sjedenje košta 80 eura, a stajanje 35. Atmosfera je uvijek čudesna. Uostalom, Davos je mjesto od svega 10.000 stanovnika, a za vrijeme Spenglera dođe čak 70.000 turista – prepričava Kostović i dodaje:

– To je turnirski sustav natjecanja i sve je moguće. Budemo li igrali dobro, možemo u subotu i nedjelju pobijediti Davos i Kanadu.

Specifičnost je Spenglera da s hokejašima na turnire dolaze i djeca, supruge, djevojke. Preko dana tako će moći šopingirati i sanjkati se, a navečer će se dokazivati na utakmicama. Zanimljivo, izravni prijenos ide na više od 20 televizija, pa čak i u daleki Meksiko.

Komentara 2

Avatar rajetin
rajetin
10:14 27.12.2014.

"Šopingirati"!

DU
Deleted user
18:02 27.12.2014.

Ide u daleki Meksiko ali neide u obliznju Hrvatsku......ova nasaHtv je bas za qu...., svaki dan sve losija i losija !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije