Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVIJEK POSTOJI NAČIN

Hokej s dvije palice i sanjkama oduševio igrače Medveščaka

Mrge
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
26.02.2015.
u 11:39

- Ovime smo dokazali da hokej mogu igrati i osobe s invaliditetom. Cilj nam je doći do Paraolimpijskih igara - kažu u klubu Mrge.

Igrači hokejaškog kluba za osobe s invaliditetom Mrge odrađivali su uobičajeni trening u Ledenoj dvorani Doma sportova, a onda su im upali "nepozvani" gosti. I to ne bilo kakvi, već hokejaši Medveščaka Nathan Perkovich, Brandon Segal, Cal Heeter, Mark Popovic, Bill Thomas i James Wright. Igrači KHL-a prihvatili su izazov Mrga i odigrali utakmicu na sanjkama. I za prvi put išlo im je vrlo dobro iako konačan rezultat nikoga nije zanimao.

– I prije nego što smo došli na led znali smo da je ovo težak sport, ali bili smo uvjereni da će nama biti lakše jer smo praktički odrasli na ledu. Na kraju je ispalo sasvim suprotno, bili smo iznenađeni koliko je teško. Divim se igračima koji treniraju hokej u sanjkama te njihovoj snazi duha, volji i želji da budu dio ovog sporta. Oni zaslužuju puno više od naše podrške i poštovanja koje zasigurno imaju – rekao je napadač Medveščaka Bill Thomas ne skidajući osmijeh s lica jer je imao priliku upoznati igrače jedinog hrvatskog kluba u hokeju na sanjkama za osobe s invaliditetom.

Mrge su hokejašima otkrili nekoliko fora kako lakše zabiti gol, kako se kretati po ledu u sanjkama, kako baratati dvjema palicama... Otkrili su im i želju da jednog dana nastupe na Paraolimpijskim igrama.

Bilo je i smiješnih situacija, igrači Medveščaka nekoliko su se puta "prosuli" po ledu.

– I mi smo prva dva-tri puta imali problema s održavanjem ravnoteže, to je normalno. Ali brzo su shvatili kako koristiti dvije palice – rekao je igrač Mrga Matko Jurić dodavši:

– Njihov dolazak na naš trening jako nas je iznenadio. U prvi trenutak nisam ni shvatio da je riječ o igračima Medveščaka, mislio sam da su došli neki dečki obučeni u njihove dresove.

Članovi Mrga, inače i veliki navijači Medveščaka, dokazuju da u igranju hokeja mogu uživati i osobe s invaliditetom.

>> Medveščak ruši negativne rekorde, a Ledena im plješće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije