Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medveščak na prodaju

Gojanović: Mijenjamo filozofiju, imat ćemo čak 10 ruskih hokejaša

Medveščak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.05.2015.
u 09:00

'Plan je da opet pripremimo spektakl u pulskoj Areni, možda i KHL All-star utakmicu.'

Iako je bilo nekih Rusa koji nisu željeli Medveščak u KHL-u ove sezone, čelnici lige ispoštovali su ugovor i medvjedi će i treću sezonu igrati u drugoj najjačoj ligi svijeta.

Hoće li ovo biti i posljednja sezona u ruskoj ligi?

– Kada smo ulazili u KHL, rekli smo tri godine i taj smo cilj ispunili jer treća sezona je pred nama. Sve više od toga može se smatrati bonusom. Za sada je prerano govoriti o idućim godinama, jer ne znamo ni što će biti sutra. Ma koliko mi bježali iz politike, nemoguće je ne biti dio svih geopolitičkih zbivanja koja nas okružuju. Nevjerojatan je stres svaki dan kada uz sve što radite i promatrate morate pratiti i kalkulirati hoće li nečija politička izjava ili odluka utjecati i na vas, vaše poslovanje, budućnost kluba – rekao nam je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Je li teže organizirati (financijski i organizacijski) sezonu u KHL-u ili u EBEL-u?

– Nama je KHL bio svojevrsni spas u trenutku kad su sponzori počeli odustajati od EBEL-a jer im je regija postala premala. Na sreću interesa tih velikih međunarodnih sponzora Medveščak je dobio pozivnicu za KHL. Nakon dvije godine KHL-a, u kojima smo doslovno naučili i kako popraviti avion, ponekad pomislim da bi nam povratak u EBEL organizacijski bio teži.

Bit ćemo poletniji

Šef medvjeda najavio je velike promjene u momčadi za sljedeću sezonu.

– U idućoj sezoni naši će navijači moći uživati u nešto drugačijoj igri Medveščakove momčadi – bržoj, tehnički dorađenijoj, svježijoj... Pomladit ćemo momčad, a činit će je desetak ruskih igrača.

U idućoj sezoni planira se i povratak u zagrebačku, ali i još jednu arenu.

– Postoji inicijativa povratka u pulsku Arenu za jednu do dvije utakmice, a možda u Puli organiziramo i All-Star utakmicu.

Je li za vas sve ovo postalo prestresno, razmišljate li da prodate klub nekom stranom investitoru?

Cijene neće rasti

– Svakako da jest stresno. Pa ne bavim se proizvodnjom hrane pa da očekujem da ljudi moraju kupovati hranu da bi preživjeli, niti proizvodim i prodajem struju bez koje 
ne možete. Mi se bavimo proizvodnjom sadržaja, zabave i u svakom trenutku moramo biti spremni ponuditi nešto novo što će zadovoljiti navijače i privući publiku, zadovoljiti i privući sponzore, donositi koliko-toliko pozitivan rezultat. Zato je moj cilj još uvijek isti – pronaći investitora koji će uložiti u klub, zajedno sa mnom i sponzorima osigurati mu budućnost i mjesto u jednoj kvalitetnoj ligi. 
Hoće li to biti EBEL, KHL ili neka druga europska liga, ovisi o onome što će se događati.

Gdje vidite Medveščak za pet godina?

– Želim ga vidjeti kao stabilan klub s profesionalnom strukturom, dobrim igračima, da bude član neke europske ili ruske lige. Želim da klub ima respektabilnu školu hokeja – zaključio je Gojanović te navijačima poručio da cijenu ulaznica sigurno neće povisiti. Naprotiv, pokušat će je sniziti u odnosu na prošlu sezonu.

>> Čelnici KHL-a potvrdili da Medveščak ostaje u ligi

Komentara 8

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
15:36 17.05.2015.

nakon što je igrače natjerao!!! da aktivno sudjeluju u kapanji "protiv" tijekom referenduma o braku, mogao bi gojanović sada uvesti dresove u duginim bojama i proglasiti prvi gay-friendly klub u hokeju... sigurno bi marketinški bio vrlo atraktivan... a to je gojanoviću najbitnije... nekad sam navijao za njih, danas za mene ne predstavljaju ništa

MA
MagnusJohnson
12:54 17.05.2015.

Gojanović nikada nije bio zainteresiran za razvoj hrvatskog hokeja, već ga zanima samo zarada, iako javno prodaje drugi interes. Gojanović je sebe financijski osigurao od strane Rusa tako da ga i eventualni raspad Medveščaka ne bi previše pogodio. Već je praktički i najavio da je ovo posljednja sezona kluba u KHL-u.

KE
kentie
09:45 01.06.2015.

I još nešto: Slovenci su poludili i poblesavili kad su shvatili i vidli da je Medveščak primljen u KHL...o strave i užasa, kak je to bilo moguće, a ono od Medveščaka došao najlipji mogući odgovor: veličanstvena sedmica u Domu sportova legendarnom CSKA-u...to hokejaški sviiet nije mogao vjerovat, da vam ne kažem da se na kanadskim tv-mrežama tjednima vrtila ta tekma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije