Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mušterije medvjeda

Druga pobjeda Medveščaka, u Ledenoj je pao Novosibirsk

Medveščak - Sibir
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/8
30.08.2015.
u 22:40

Glumac u stotom nastupu za medvjede zabio 300. Medveščakov pogodak u KHL-u.

Medvjedi imaju svoje mušterije u drugoj najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, a oni dolaze iz Novosibirska. U vrućem ozračju Ledene pred 6000 navijača u trećoj utakmici sezone hokejaši Medveščaka pobijedili su Sibir sa 4:2 (2:0, 1:2, 1:0). To je medvjedima bila druga pobjeda ove sezone i četvrta (od četiri) protiv momčadi iz Novosibirska. Ovim je trijumfom Meddveščak četvrti na tablici.

Trener Gordie Dwyer bio je vrlo zadovoljan:

-  Sibir je u početku bio bolji, više su grizli i išli na pak. To se ubrzo okrenulo u našu korist. Srećom uspjeli smo zabiti dva brza pogotka. Vratar Taylor je izuzetno dobro branio. Srećom smo uspjeli smiriti igru i pohvatati konce kada su gosti u drugoj trećini zabili dva gola. Momčad je ponovno igrala vrlo dobro. 

A junak utakmice bio je slavljenik Mike Glumac. Medveščakov kapetan upravo je protiv Sibira igrao stotu utakmicu za zagrebačku momčad, a svoj okrugli broj nastupa okrunio je i 300. pogotkom koji je Medveščak zabio u KHL ligi. Osim Glumca strijelci za medvjede bili su još Gysbers, Kinrade i Bjorkstrand.

- Najbitnije je da smo pobijedili. Nakon vodstva od 3:0 malo smo se opustili što se ne smije događati. Dobra momčad poput Sibira uvijek iskorištava takve prilike. Nakon njihova dva brza gola ponovno smo podigli svoju razinu igre. Vratili smo se na stari ritam u zadnjoj trećini i izborili novu pobjedu. Cijela je momčad igrala dobro - rekao je Gilbert Brule, koji je asistirao kod drugog pogotka.

U posljdenjoj trećini, nakon Bjorkstrandova pogotka, vratar Danny Taylor nezgodno je pao pa ga je zamijenio Calvin Heeter. Vjerujemo da će Taylor biti spreman već za sljedeću utakmicu protiv Metallurga iz Novokuznjecka, koji u utorak (19.30 sati) stiže u Ledenu.

MEDVEŠČAK - NOVOSIBIRSK 4:2

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 6000. Suci: Bukin, Rogačjov, Kučava i Novikov.

Strijelci: 1:0 Glumac (12.), 2:0 Gysbers (12., Brule, Giliati), 3:0 Kinrade (33., Kvapil, Smolenak), 3:1 Ullström (34., Ibragimov, Verešagin), 3:2 Šalunov (35., Žafjarov, Gubin), 4:2 Bjorkstrand (46., Saarinen)

Medveščak: Taylor, Heeter - Gysbers, Katić, Kinrade, Larkin, Mantyla, Morrisonn - Bjorkstrand, Brule, Genoway, Gilati, Glumac, Hedberg, Jamtin, Kvapil, Mertl, Perkovich, Saarinen, Smolenak. Trener Gordie Dwyer

Novosibirsk: Salak, Bespalov - Aleksejev, Gimajev, Ibragimov, Menšikov, Naumov, Roth, Verešagin - Bobrov, Butuzov, Gubin, Kopelkin, Monja, Okulov, Ridderwall, Sanikov, Šalunov, Šumakov, Ullstrom, Žafjarov. Trener  Andrei Skabelka

Isklučenja: Medveščak 10, Sibir 8 minuta

Trećine: 2:0, 1:2, 1:0

>>Medvjedima nije smetala ni vrućina ni magla za najbolji start u KHL-u

Komentara 1

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:44 01.09.2015.

Bu i danas veselje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije