Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK

Danny Taylor i Colby Genoway nova pojačanja u Brlogu

Medveščak - Soči
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
15.07.2015.
u 10:24

Vratar Danny Taylor i napadač Colby Genoway odlučili su profesionalnu karijeru nastaviti u dresu zagrebačkog kluba. KHL je Tayloru već poznat od prošle sezone, no Genoway će ga tek upoznati...

Momčad Medveščaka dobila je dva nova člana. Vratar Danny Taylor i napadač Colby Genoway odlučili su profesionalnu karijeru nastaviti u dresu zagrebačkog kluba. KHL je Tayloru već poznat od prošle sezone, no Genoway će ga tek upoznati...

- Taylor je jako dobar vratar koji je prošle sezone u Minsku ostvario 13 pobjeda i 6 poraza. Tehnički je odlično potkovan i vjerujem da će unijeti konzistentnost i karakter u naš golmanski kadar. Želio je ostati u KHL-u i igrati na toj razini. Dolaskom Taylora, imat ćemo tri golmana na raspolaganju koji će se napornim radom boriti za mjesto top golmana - rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Trnoviti put do uspjeha Taylor, sin Engleskinje i Kanađanina koji je služio u britanskoj vojsci, u juniorskim je danima krčio kroz CJHL i OHL, da bi ga 2004. godine opazili L.A. Kingsi i draftirali u sedmoj rundi NHL drafta (221. izbor). Profesionalnu karijeru počeo je graditi 2006./2007. s Bakersfield Condorsima (ECHL), a kroz godine je igrao za Texas Wildcatterse, L. A. Kingse, Manchester Monarchse, Reading Royalse, Syracuse Crunch, Gwinnett Gladiatorse, Springfield Falconse, Hamburg Freezerse, Abbotsford Heat, Färjestad, Calgary Flamese i Dinamo Minsk. Prve minute u NHL-u upisao je 2007./2008. sezone za Kingse, pet sezona poslije odigrao je dvije utakmice za Calgary Flamese, a 2013./2014. je s Färjestadom bio viceprvak Švedske.

Tayloru, koji je rođen u Engleskoj, a odrastao u Kanadi, u djetinjstvu je idol bio nitko drugi doli Patrick Roy, ali i Felix Potvina. Sada obožava igru dvostrukog osvajača Stanley kupa i vratara Kingsa Jonathana Quicka s kojim je kratko igrao u Manchesteru. Prije svakog izlaska na led, Taylor će dva puta dodirnuti bandu, a sebe će, kao i sve ostale vratare zbog njihove osebujnosti, slikovito opisati riječima ''mi živimo na svom malom otočiću''.

Napadaču Colbyju Genowayu vrata profesionalnog sporta otvorila su se 2004./2005., a da se istakne kvalitetom, borio se u AHL-u prvo Hartford Wolf Packa, a nakon toga kod Portland Piratesa i Manitobe Moose. Godine 2008. odlučio je graditi europsku karijeru te posljednjih osam sezona igrao za švedskog drugoligaša Moru IK, finskog prvoligaša Ilvesa te švicarske prvoligaše Lugano i Lausanne. S Lausannem je, kada je igrao u drugoj švicarskoj ligi NLB-u, osvojio naslov i promociju u NLA, a dva puta je nastupio i na Spengler kupu za Kanadu. Genowayu će ovo biti premijerna sezona u KHL-u, a od 60 utakmica osnovnog dijela prvenstva, najdraže će mu zasigurno biti one koje će Medveščak igrati protiv Spartaka. Naime, u redovima moskovskog povratnika u KHL-a igrat će njegov mlađi brat Chay.

- Genoway je još jedan igrač koji je efikasan kako u napadu, tako i u obrani. Početkom prošle sezone imao je problema s ozljedom zbog čega nije imao sezonu kakvu je želio, ali to je sada sve iza njega i vjerujem da će na kamp doći u odličnoj kondiciji - izjavio je Fox.

>> Stefano Giliati od sada će zabijati za medvjede

Komentara 1

FU
FULL
22:24 15.07.2015.

Bit će jakih konkurencija u svim petorkama. Sve ovo su trebali već napraviti u prošloj sezoni ali pameti nikad dosta, po običaju, sad kad su ih pravila stisnula bit će dobro ali jedna godina je propuštena za uigravanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije