Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio priznanje

Bivši Medvjed Joel Prpic nagrađen u Hokejskoj kući slavnih

Joel Prpic
KHL Medveščak
10.06.2014.
u 13:35

Iako se 2012. godine oprostio od profesionalnog hokeja i posvetio spašavanju života kao vatrogasac, Prpic je nastavio igrati, koliko mu je to posao dopuštao, u poluprofesionalnoj ligi ACH (Allan Cup Hockey) za Brantford Blast

Povratak u Sjevernu Ameriku nakon tri odigrane sezone u zagrebačkom Medveščaku za Joela Prpica, zagrebačkoj publici dobro poznatog pod nadimkom Lički div, nije značio i kraj hokejskih uspjeha. Naime, Prpic je na godišnjoj dodjeli nagrada Ontario Hockey Associationa, koja je održana u Hokejskoj kući slavnih u Torontu, primio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) Allan Cup Hockey natjecanja u 2013./2014. sezoni.

- Oduševljen sam i iznimna mi je čast što sam ovu nagradu primio upravo u hranu hokeja, Hokejskoj kući slavnih, rekao je Prpic dodavši:

- Za mene je ovaj cijeli događaj bio ispunjen jakim emocijama, ne samo zbog primljene nagrade za najkorisnijeg igrača ACH-a, već i zbog dresova koji su izloženi u Hokejskoj kući slavnih. Kada sam ugledao izloženi dres Medveščaka i hrvatske reprezentacije u hramu hokeja, u trenu su me preplavile pozitivne emocije i odmah sam se mislima vratio u Zagreb, u našu svlačionicu u Domu sportova i svim fantastičnim uspomenama koje sam skupio u Medveščaku i reprezentaciji. Naravno, prvo na što sam pomislio bila je ona pjesma i podrška naših navijača s tribina u Zagrebu, ispričao je Prpic koji nije propustio priliku da se slika kraj dresa zagrebačkih Medvjeda i hrvatske reprezentacije koji su u Hokejskoj kući slavnih izloženi u sklopu izložbe koja predstavlja 50 zemalja članica IIHF-a, kao i značajne lige izvan Sjeverne Amerike.

Iako se 2012. godine oprostio od profesionalnog hokeja i posvetio spašavanju života kao vatrogasac, Prpic je nastavio igrati, koliko mu je to posao dopuštao, u poluprofesionalnoj ligi ACH (Allan Cup Hockey) za Brantford Blast, s kojom je dvije sezone zaredom osvojio naslov prvaka. Osim ova dva vrhunska rezultata, odsada će mu vitrinu krasiti i nagrada za najkorisnijeg igrača koju je zaslužio odličnim brojkama u protekloj 2013./2014. sezoni – 43 boda u 21 utakmici u osnovnom dijelu sezone, te 19 bodova u 12 utakmica doigravanja.

Prpic je za Medveščak s brojem 29 na leđima, u razdoblju od 2009. do 2012., odigrao 161 utakmicu i upisao 133 bodova u EBEL-u te još 8 utakmica (20 bodova) u Prvenstvu Hrvatske. U dresu hrvatske reprezentacije nastupio je na dva Svjetska prvenstva Divizije II Skupine A osvojivši brončanu i zlatnu medalju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije