Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDWIN HEDBERG

Bio sam već u Ikei, a Ibrahimović mi je uzor, imam doma njegov dres

29.10.2014., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 24. kolo, KHL Medvescak - Metallurg Novokuznetsk. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
31.10.2014.
u 17:30

Rođen je u Kolumbiji: Nisam čuo da oni imaju hokejaških klubova, pa ni led

Nije vic, ali je fora sjajna! Znate li što prvo učini Šveđanin kad dođe u Zagreb?

– Ode u Ikeu, ha-ha... – kroza smijeh nam kaže novi napadač Medveščaka Šveđanin Edwin Hedberg (20).

– Doselio sam se nedavno i otišao kupiti neke stvari za stan. Uostalom, spajanje namještaja me opušta – objašnjava Edwin s razvučenim osmijehom.

Kako se i ne bi veselio, sedam mjeseci zbog suspenzije nije smio igrati, pa čak ni trenirati. I čim je izašao na led – zabio je gol. Trebalo mu je 25 sekundi.

Posjetit ću Kolumbiju

– Ne mogu vam opisati kolika mi je to bila satisfakcija za ono što sam prolazio (otkrivena mu je zabranjena supstancija za mršavljenje, koju je nehotice unio hranom, što je potvrdio i Švedski hokejaški savez, ali morao je odraditi kaznu, nap. a.). Usto, sreći nije bilo kraja jer taj nam je gol donio pobjedu protiv Sibira.

Prvi ste hokejaš za kojeg smo čuli da je rođen u Kolumbiji, postoje li tamo uopće hokejaši klubovi? Led?

– Smiješno će zvučati, ali zaista ne znam ni za jedan klub. No, ja sam se kao dijete preselio iz Kolumbije u Švedsku, imao sam jedva godinu dana. Poslije se onamo nisam vraćao, a i roditelji su mi Šveđani. Iako, imam dalju obitelj i veselim se posjetiti Kolumbiju, možda već dogodine.

Što ste radili u tih sedam mjeseci suspenzije? Sklekove, trčali?

– S ocem sam unajmio termin u dvorani pa klizao. Radio sam puno i u teretani, želio sačuvati snagu u nogama. U hokeju je važno igrati u sustavu, a to je teško utrenirati kada ste sami.

Jeste li za vrijeme suspenzije razmišljali dići ruke, odustati od profesionalnog hokeja?

– Nikako! Naravno, teški su to bili za mene trenuci, ali ja sam mlad, stisnuo sam zube i čekao...

Želim vidjeti Modrića

Igrali ste nogomet do 15. godine. Tko je bolji, Radamel Falcao ili Zlatan Ibrahimović? Kolumbijska ili švedska napadačka zvijezda?

– Uf... to je teško pitanje. Ja sam, kao i Zlatan, igrao u špici napada. Kada bih morao birati, izabrao bih njega. Uostalom, imam i njegov dres... Iz mojih je mlađih dana, danas mi je premalen.

Znate li hrvatske igrače?

– Znam za Modrića i Mandžukića, a čim uhvatim vremena, želim pogledati neke njihove utakmice.

Vaš cilj u Medveščaku?

– Pomoći momčadi da uđemo u doigravanje. Dat ću sve od sebe, obećavam...

>> Juniori Medveščaka: Imamo četiri puta manje treninga od Austrijanaca, a pobjeđujemo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije