Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogat program

HKUD Mošćenica i gosti plesali i tamburali na godišnjem koncertu u Petrinji

Foto: Antun Petračić
1/5
21.12.2014.
u 09:56

Uz izloženi barjak, kojeg je držala predsjednica Jasna Bosnić, raspoloženi domaćini pokazali su se izvrsnim plesačima hrvatskog folklora

U Mošćenici, najvećem prigradskom naselju Petrinje, u lipnju je obnovljena folklorna sekcija HKUD Mošćenica, inače društva još iz 1980. Samo pola godine nakon ponovnog okupljanja Mošćeničani su sinoć u Hrvatskom domu Petrinje organizirali vlastiti povratnički koncert i nastup gostiju.

Uz izloženi barjak, kojeg je držala predsjednica Jasna Bosnić, raspoloženi domaćini pokazali su se izvrsnim plesačima hrvatskog folklora, a s jednakim sadržajem pridružili su im se Folklorni ansambl Petrinjčica, Bošnjačko KUD Nur iz Siska i Tamburaški orkestar Janko Stjepušin iz Martinske Vesi. U večeri tradicije, baštine i trajne pučke vrijednosti vlastite stihove kazivao je prijeratni novinar Radio Petrinje Željko Krznarić, autor 15 knjiga poezije, poznati tekstopisac hitova za mnoge naše pjevače.

HKUD Mošćenica je počasnim zahvalnicama nagradio svoga dugogodišnjeg predsjednika Josipa Lovrekovića,Grad Petrinju za pokroviteljstvo dvosatnog Božićnog koncerta i osobno gradonačelnika Darinka Dumbovića, podrijetlom iz Mošćenice. Sinoćnja folklorno-poetska večer samo je jedna u nizu prosinačkih predblaganskih priredbi u Petrinji, jer su slične samostalne već održali HPD Slavulj, FA Petrinjčica, Gradska limena glazba. Zima u kulturi traje i na otvorenom, u glazbenom paviljonu do srijede tijekom Božićnog sajma Tominje te ovosezonskom dnevno-noćnom hit mjestu Petrinje i posjetitelja iz okolnih gradova-umjetnom klizalištu na rukometnom igralištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije