Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUSINESS

Vladan Desnica: Zeleno gospodarstvo mora postati neizostavni dio strategije razvoja svih vrsta poslovnih struktura

croenergo
croenergo.eu
22.12.2014.
u 10:56

U okviru projekta ECOFUNDING, redakcija portala croenergo.eu razgovarala je s poduzetnicima čiji su poslovni pothvati evaluirani u okviru toga projekta te je tako realizirala 9 uspješnih poslovnih priča s naglaskom za zeleno gospodarstvo...

Tvrtka Pozitron d.o.o. iz Zagreba osnovana je 2007. godine i nalazi se u privatnom vlasništvu. Od 2012. godine širi poslovanje i djeluje kao start-up biznis u segmentu istraživanja i razvoja u području eko-tehnologija i razvoja novih "zelenih" proizvoda.

Vladan Desnica (dolje).jpg

"Trenutno je u tijeku projekt razvoja inovativne eko-jahte, koja će kroz niz originalnih tehnoloških i inovativnih rješenja postati praktički neovisna o fosilnim gorivima. Pritom je naglasak na maksimalno očuvanje okoliša, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije i vodika, a uz zadržavanje što većeg komfora za gosta/korisnika.", ističe Vladan Desnica iz tvrtke Pozitron d.o.o..

"Danas slobodno možemo reći da nastavak globalnog gospodarskog razvoja bez koncepta održivosti polagano ubija kvalitetu života čovjeka, a primjera koji to potvrđuju je, nažalost, iz dana u dan sve više. Smatramo da bi kao društvo morali napraviti jaki zaokret, a ovim proizvodom želimo doprinijeti tim promjenama. Izgradnja ovog eko-plovila uspješno i dugoročno odgovara na izazove sadašnjosti, ali i budućnosti: pomanjkanje fosilnih goriva, visoka cijena nafte, globalno zagrijavanje uslijed zagađenja zraka i financijska kriza.", objašnjava Desnica.

Na pitanje o očekivanjima o ECOFUNDING projektu, Desnica kao ključne točke ističe: "Umrežavanje tvrtki sa zajedničkim točkama/interesima/ciljevima u poslovanju, povezivanje s potencijalnim investitorima, promocija naših ideja i senzibiliziranje javnosti koja mora shvatiti važnost održivog razvoja i zelenih tehnologija.".

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije