Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJESTI IZ GRUPACIJE

Savez za energetiku Hrvatske u potrazi za privatnim investicijskim projektima u području zelenog gospodarstva

croenergo
croenergo.eu
18.11.2014.
u 11:35

Savez za energetiku Hrvatske prošlog je tjedna zaprimio potvrdu o zajedničkom susretu s predstavnicima 20 vodećih investicijskih konzorcija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), a što će se održati 20.01.2015. godine u Abu Dhabiju u okviru World Future Energy Summita (WFES).

"Vas i tvrtke koje razvijaju projekte na području Republike Hrvatske u području održive energije, energetske učinkovitosti, naprednih i inovativnih rješenja čiji je cilj smanjenje potrošnje energije, napredne mobilnosti i održivog vodnog gospodarstva pozivamo da se sastanu s predstavnicima vodećih investicijskih konzorcija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) te da tu priliku iskoristite za predstavljanje svih mogućnosti za zajedničku gospodarsku suradnju", stoji u dopisu kojeg je zaprimio Savez za energetiku Hrvatske.

Savez za energetiku Hrvatske organizator je grupnog nastupa gospodarstvenika na World Future Energy Summitu od 18. do 23.01.2015. godine, a nove okolnosti otvaraju brojne mogućnosti za hrvatske poduzetnike. U tom smislu Savez za energetiku Hrvatske pokrenuo je izradu dvojezičnog kataloga (engleski i arapski) hrvatskih investicijskih projekata unutar 12[1]strateških područja zelenog gospodarstva, a s ciljem što kvalitetnije prezentacije investicijskog potencijala. 

U katalogu mogu biti predstavljeni projekti (najmanje) u visokoj fazi projektne dokumentacije pod posebno propisanim uvjetima, a detaljnije informacije poduzetnici mogu dobiti u glavnom uredu Saveza za energetiku Hrvatske.

[1] 12 strateških područja zelenog gospodarstva su održiva arhitektura, niskougljična gradnja, održivo uređenje i inteligentno upravljanje domom, obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, napredni prijenos i distribucija, niskougljična i e-mobilnost, održivi niskougljični kućanski i industrijski uređaji i sustavi, ekološka proizvodnja hrane, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, održivi turizam te održivo upravljanje vodnim resursima (izvor: GREENVESTbiz).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije