Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUSINESS

Razvojna agencija Zagreb na međunarodnoj konferenciji Med Green Funding Conference

croenergo
Foto: croenergo.eu
03.12.2014.
u 17:00

U organizaciji gospodarske komore - Chamber of Commerce of Marseille Provence - Razvojna agencija Zagreb - TPZ, u sklopu projekta ECOFUNDING, sudjelovala je na četvrtom sastanku upravnog i organizacijskog odbora projekta, koji se održao 26. studenog 2014. u Marseilleu.

Tijekom radnog posjeta Francuskoj, članice ECOFUNDING tima Razvojne agencije Zagreb - Lidija Zadro, Marija Miletić i Željana Barišić - sudjelovale su na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji Med Green Funding Conference.

Prvi dan konferencije "Transnational Fund Raising Meetings" bio je posvećen predstavljanju inovativnih zelenih poduzeća iz cijele Europe s ciljem spajanja poduzetnika i investitora. U sklopu projekta ECOFUNDING, priliku za predstavljenje su imala i dva zelena poduzeća iz Hrvatske - Pjer d.o.o. i Pozitron d.o.o.

Na konferenciji je prisustvovao i Dalibor Čvek, tajnik Hrvatske mreže poslovnih anđela - CRANE, službeni suradnik Razvojne agencije Zagreb - TPZ na projektu ECOFUNDING. 

Konferencija se održala u tehnološkom parku Technopole de l'environnement Arbois- Mediterranee smještenom na području Aix-en-Provence te je tom prigodom pokrenuta inicijativa o budućoj međunarodnoj suradnji s Tehnološkim parkom Zagreb.

Tehnološki park Technopole de l'environnement Arbois - Mediterranee, kao projekt ekonomskog razvoja i planiranja usredotočen na stvaranje inovativnog okruženja u području zaštite okoliša, zajedničkom suradnjom komplimentirati će dosadašnja nastojanja Razvojne agencije Zagreb pri pružanju potpore inovativnim poduzetnicima u tom području.

Nakon iznimno uspješne prezentacije hrvatskih poduzetnika kao i održanih B2B sastanaka prvog dana konferencije, priliku za daljnje poslovno povezivanje te razmjenu iskustava poduzetnici su imali na drugom danu konferencije "Transnational Networking Seminar", koja se održala 28. studenog 2014. u Chambre de Commerce et d'Industrie - Nice.

Uspješno sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji Med Green Funding Conference potvrda je da će Razvojna agencija Zagreb - TPZ i dalje podupirati poduzetnike na putu ka internacionalizaciji poslovanja te kontinuirano doprinositi međunarodnoj suradnji tehnoloških parkova Europe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije