Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GREENVEST 2013.

Prvi 'ugljično neutralni' sajam u Hrvatskoj i regiji

croenergo
croenergo.eu
09.10.2013.
u 13:48

GREENVEST: HOME EDITION 2013. prvi je 'ugljično neutralni' sajam u Hrvatskoj i regiji s izračunatim i kompenziranim emisijama stakleničkih plinova.

U partnerstvu s hrvatskom tvrtkom CO2cut, uložena su sredstva u ugljikove kredite projekata obnovljivih izvora energije i pošumljavanja. Projektima je neutralizirano 85 tona CO2 emisija prostora sajma, dolaska i odlaska sudionika na konferenciju, noćenja i logistike. Detaljan iznos bit će prikazan i umirovljen na javnoj svjetskoj platformi financijskog registra Markit po samom završetku sajma.

Događaj će se održati u organizaciji Saveza za energetiku Zagreba i tvrtke Energo Media Servis, suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te generalnim supokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi ravoj. Događaj medijski pokrivaju Večernji list, Poslovni dnevnik, Hausbau, Media Servis, Radio 101 te portali net.hr, vecernji.hr, poslovni.hr, croenergo.eu i zelenaenergija.org.

Inače, hrvatska tvrtka Energo Media Servis prva je na razini Europske unije uspostavila i primjenjuje sustav upravljanja kvalitete za \'Pružanje usluge integriranih rješenja i platformi za popularizaciju, rast, razvoj i konkurentnost zelenog gospodarstva te konzaltinga na području financiranja zelenih investicijskih projekata na domaćoj i međunarodnoj razini\' te se nalazi na 2. mjestu Hrvatskog kvocijenata inovativnosti (HKI) za 2012. u kategoriji malih tvrtki.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije