Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naji El Haddad pozvao Hrvatsku i zemlje regije

Iskoristite poslovnu priliku koju pruža više od 100 milijardi dolara vrijedna tranzicija MENA-e iz naftnog u sektor obnovljivih izvora energije

Naji El Haddad
croenergo.eu
29.10.2014.
u 09:47

Glavni direktor World Future Energy Summita, Naji El Haddad, uputio je predsjedniku Saveza za energetiku Hrvatske Tomislavu Marjanoviću dopis u kojem ga, između ostalog, poziva da svojim tvrtkama-članicama i partnerima u zemlji i regiji prenese poruku o mogućnosti sudjelovanja u procesu tranzicije Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike (MENA) iz naftnog u sektor obnovljivih izvora energije. Ta je tranzicija vrijedna više od 100 milijardi dolara. Naji El Haddad u svojem je obraćanju upozorio da je riječ o najznačajnijoj poslovnoj prilici ikad, a mi vam u nastavku citiramo dijelove dopisa...

"Činjenica je da su Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA) regija koja je dom 50% dokazanih rezervi nafte i plina na svijetu upravo u središtu globalnog prelaska na obnovljive izvore energije. Potreba za energetskom sigurnosti zbog rastućih populacija i gospodarstava, ali i želja da se osigura dugoročni gospodarski prosperitet kroz izvoz resusrsa, stvara čvrsti slučaj za predanost razvoja ove regije prema obnovljivim izvorima energije.

Kako bi se postigle zadane obveze, MENA će morati uložiti više od 50 milijardi američkih dolara u razvoj tehnologije, implementaciju, istraživanja i obuku do kraja desetljeća. A ovaj posao već je započeo.

"King Abdullah City for Atomic and Renewable Energy" iz Saudijske Arabije redoviti je sudionik World Future Energy Summit-a te je nedavno najavio planove za izgradnju solarnih elektrana u pet regija diljem Saudijske Arabije do kraja 2015. godine. Ovo je samo početak razvoja obnovljivih izvora energije za naciju koja je već sada odredila 109 milijardi dolara za izgradnju 54 GW iz obnovljivih izvora energije do kraja 2032.

Kao i veći dio regije, potrebe ove zemlje su jasne. Najveći svjetski izvoznik nafte mogao bi postati neto uvoznik energije u narednih 20 godina ukoliko ubrzo ne diverzificira svoju domaću opskrbu energijom kroz započete procese.

Osiguravanje razvoja i prosperiteta u cijeloj regiji kroz rasprostranjeno usvajanje obnovljivih izvora energije jedna je od najznačajnijih poslovnih prilika ove generacije i ključna tema nadolazećeg World Future Energy Summit-a.

Cilj ovog skupa je ujedinjavanjem lidera, kreatora politika, tehnologa, akademika i investitora pokrenuti realizaciju ove neviđene gospodarske prilike. Prilike za koju World Future Energy Summit osigurava neograničeni pristup."

Savez za energetiku Hrvatske organizira grupni nastup po povoljnijim cijenama, a koji uključuje avionski prijevoz, hotelski smještaj, trodnevnu kotizaciju te dvodnevni turistički obilazak Abu Dhabija s naglaskom na Masdar (Masdar City) - jedinstveni grad budućnosti, koji se gradi u naftom bogatim Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao ekološki najčišći grad na svijetu. Molimo Vas da iskaz interesa izvršite najkasnije do 31.10.2014. godine putem adrese elektroničke pošte info@croenergo.eu ili pozivom na 01-6441-445.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije