Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALL ENERGY EXPO 2014.

Energetika: Croatian Energy Award za životno djelo Zdenku Tonkoviću

ALL ENERGY EXPO
Foto: croenergo.eu
16.06.2014.
u 11:22

Menadžer godine Marin Zovko, najbolje poduzeće HEP-Opskrba, a najbolja udruga SUPEUS

"Croatian Energy Award" u 2014. godini u kategoriji malo i srednje poduzetništvo pripao je tvrtki HEP-Opskrba d.o.o., u kategoriji neprofitna organizacija pripao je SUPEUS-u - Studentskoj udruzi za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje, u kategoriji za menadžera godine pripao je gospodinu Marinu Zovku, predsjedniku Uprave tvrtke Plinacro d.o.o., dok je u kategoriji za životno djelo pripao gospodinu Zdenku Tonkoviću, glavnom tajniku Hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije (HO CIRED)", izvijestio je danas Savez za energetiku Hrvatske.

Savez za energetiku Hrvatske, inače nositelj dodjele godišnje "Nagrade za razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva" (u 2014. godini nagrada je dodijeljena treću godinu za redom) i godišnje "Nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu s naglaskom na održivi razvoj" (u 2014. godini nagrada će se dodijeliti petu godinu za redom), ove je godine pokrenuo i program nacionalnog nagrađivanja i vrednovanja koji se odnosi na podršku profitnim i neprofitnim sustavima te pojedincima za razvoj održivog nacionalnog energetskog sektora i industrije.

"Croatian Energy Award" za 2014. godinu u kategoriji malo i srednje poduzetništvo pripao je tvrtki HEP-Opskrba d.o.o. koja je u proteklom razdoblju napravila značajan doprinos u području razvoja nacionalnog energetskog sustava i industrije. Kao ispunjenje ključnih kriterija za dodjelu nagrade ističu se uspostava održivog i uspješnog poslovnog modela, nacionalna prisutnost te uvođenje jedinstvenih usluga i proizvoda. HEP Opskrba, iz sastava HEP Grupe, vodeći je opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, a od početka 2013. prisutna je i u Republici Sloveniji. Na otvorenom tržištu električne energije posluje već šestu godinu i bez obzira na sve brojniju konkurenciju i dalje čvrsto drži poziciju neupitnog lidera. HEP Opskrba danas opskrbljuje gotovo 90.000 brojila (skoro 34 tisuće kupaca) iz kategorije poduzetništva i još oko 15.000 kućanstava. Među najinovativnijim projektima proteklog razdoblja ističu se ZelE i ELEN, a sve je prepoznatljivija i usluga za kućanstva pod nazivom HEPI.

"Croatian Energy Award" za 2014. godinu u kategoriji neprofitna organizacija pripao je SUPEUS-u - Studentskoj udruzi za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje. Kao ispunjenje ključnih kriterija za dodjelu nagrade ističu se jasan, značajan i pozitivan utjecaj na razvoj održivog energetskog sustava i industrije, medijski utjecaj te jasna vizija za dugoročnu budućnost nacionalne energetike i povezane industrije. Udruga SUPEUS osnovana je u cilju promicanja i savjetovanja u područjima energetske učinkovitosti, održive gradnje i obnovljivih izvora energije, a okuplja ambiciozni tim studenata tehničkih, prirodoslovnih i ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Većina članova dolazi s Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Građevinskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te Ekonomskog fakulteta.

"Croatian Energy Award" za 2014. godinu u kategoriji za menadžera godine pripao je gospodinu Marinu Zovku, predsjedniku Uprave tvrtke Plinacro d.o.o.. Gospodin Marin Zovko je nakon 10 godina uspješnog rada u tvrtki Plinacro d.o.o. u travnju 2013. godine imenovan predsjednikom Uprave istoimene tvrtke. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, zapošljava se u Croscou gdje 2003. obavlja funkciju Voditelja deviznog platnog prometa. U Plinacrou se zapošljava iste godine kao koordinator za financije, a u idućih deset godina bio je Rukovoditelj P.I. financiranja, analize i istraživanja, Rukovoditelj Službe financija te Direktor poslovnih funkcija, funkcija s koje je i došao na čelo tvrtke. Kao ispunjenje ključnih kriterija za dodjelu nagrade ističe se prepoznatljivost gospodina Zovka kao izvrsnog i inspirativnog poslovnog lidera u svom području.

I konačno, "Croatian Energy Award" za 2014. godinu u kategoriji za životno djelo pripao je gospodinu Zdenku Tonkoviću, glavnom tajniku Hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije (HO CIRED). Zdenko Tonković zajedno sa suradnicima kroz HO CIRED na nacionalnoj osnovi ujedinjuje najširi krug stručnjaka iz distribucijskih poduzeća, iz instituta i fakulteta, proizvođače opreme i davatelje usluga, opskrbljivače i potrošače te regulatore, a s ciljem povećanja stručne kompetencije i sposobnosti, umijeća i znanja, u najširem području elektrodistribucijske djelatnosti, uključivo distribuiranu proizvodnju. Kao ispunjenje ključnih kriterija za dodjelu nagrade ističe se prepoznatljivost gospodina Tonkovića kao izvrsnog i inspirativnog lidera u svom području, a s utjecajem na razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije.

"Savez za energetiku Hrvatske je u posljednje 4 godine dao izniman doprinos razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva s posebnim naglaskom na obnovljive izvore energije, održivu mobilnost, održivu gradnju, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Tijekom toga perioda uspostavili smo infrastrukturu organizacije, okupili više od 150 pravnih članova, imenovali 40 počasnih članova, plasirali niz informativno-medijskih kanala, izgradili sustav danas vodeće hrvatske oznake za izvrsnost u zelenom gospodarstvu te proveli niz drugih projekata. Nastaviti ćemo biti najsnažnijim nacionalnim i neovisnim potpornim sustavom za razvoj zelenog gospodarstva, ali ćemo započeti i s izgradnjom sustava kojim ćemo u naredne 4 godine postati i jednim od najsnažnijih nacionalnih i neovisnih potpornih sustava za razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije, a s posebnim naglaskom na naftni i plinski sektor te tržište energije, elektroenergetiku i elektrostrojarstvo.", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

"Program nacionalnog nagrađivanja i vrednovanja kojeg provodi Savez za energetiku Hrvatske kroz "Croatian Energy Award" odnosi se na podršku profitnim i neprofitnim sustavima te pojedincima za razvoj održivog nacionalnog energetskog sektora i industrije. Ove se godine spomenuta nagrada dodjeljuje po prvi puta te će se i svake iduće godine sredinom mjeseca lipnja održati tradicija nagrađivanja. Izrazito je važno na nacionalnoj osnovi ukazati na lidere u energetici.", navodi Marjanović te dodaje "Tvrtka HEP-Opskrba d.o.o. kao vodeći opskrbljivač električnom energijom u kategoriji poduzetništvo rijedak je primjer energetskog društva izrazito posvećenog razvoju inovacija u sektoru tržišta električne energije pa je dodjela nagrade tom poduzeću u cijelosti opravdana. Nadalje, dodjelom nagrade u kategoriji neprofitne organizacije udruzi SUPEUS želja nam je pružiti potporu zdravim idejama studenata te odaslati poruku kako je ulaganje u studente i njihove projekte koji doprinose razvoju održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije od izrazite važnosti za budućnost cjelokupnog sektora".

""Croatian Energy Award" za 2014. godinu u kategoriji veliko poduzetništvo nije dodijeljen jer nije detektiran kvalitetan kandidat te se nadamo kako će se isto iduće godine promijeniti. Svim ovogodišnjim pobjednicima izražavam duboko poštovanje te iskreno čestitam uime cijelog Saveza za energetiku Hrvatske.", zaključuje Marjanović.

Nagrade će se dodijeliti 16. lipnja 2014. godine s početkom u 10:00 sati, a prigodom svečanosti otvaranja prvog izdanja Specijaliziranog sajma energetike, tržišta energije, elektrostrojarstva, industrijske automatizacije, elektronike, računalnih i inteligentnih sustava "All Energy Expo" i "Regional Energy-Tech Summit" posvećenog stručnoj diskusiji o novim tehnologijama i investicijama. Sajam se održava u dvorani Kornati u Hypo centru, a radno vrijeme je 16. i 17.06. od 10:00 do 17:00 i 18.06. od 10:00 do 14:00 sati. Ulaz je slobodan.

Vijesti iz svijeta energetike, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša pratite na portalu www.croenergo.eu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije