Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUSINESS

Bojan Fort-Mlakar: Zeleno gospodarstvo danas je prioritet u planiranju i osmišljavanju razvoja svakog poslovnog subjekta

croenergo
Foto: croenergo.eu
19.12.2014.
u 13:37

U okviru projekta ECOFUNDING, redakcija portala croenergo.eu razgovarala je s poduzetnicima čiji su poslovni pothvati evaluirani u okviru toga projekta te je tako realizirala 9 uspješnih poslovnih priča s naglaskom za zeleno gospodarstvo...

Tvrtka Energija-Ekologija-Ekonomika Tehnologije d.o.o. osnovana je 2009. godine i od tada uspješno posluje i razvija se. Razvoj poslovanja temeljimo na ponudi inovativnih tehnologija, usluga i proizvoda koji imaju za cilj racionalizirati uporabu električne energije i korisnog prostora u logistici i industriji. Pri tome nam je važno doprinijeti očuvanju okoliša i ekonomičnijem poslovanju svrsishodnijim korištenjem vlastitih resursa. Prostor za uštedu energije i smanjenje količine opasnog otpada vidimo u efikasnom i racionalnom trošenju energije na način da u logističkim procesima implementiramo dva naša osnovna programa - regeneracija baterija i industrijska elektronika (RB/IE) te metalni proizvodi za logistiku (MPL).

Bojan Fort-Mlakar (dolje).jpg

"Znanjem, iskustvom i radom 2009. razvili smo tehnologiju elektrokemijske desulfatizacije olovno-kiselinskih baterija motivirani potrebom da se produži vijek trajanja trakcijskih baterija (koje se koriste u logistici za primjerice pokretanje viličara) sa ciljem ekonomičnijeg poslovanja, smanjenja količine opasnog otpada, poboljšanja iskoristivosti i racionalnijim korištenjem električne energije. Kao nadogradnju na tehnologiju desulfatizacije patentirali smo i razvijamo novi proizvod: vremensko-naponski modul (VNM) koji se ugrađuje u postojeće punjače baterija.

Razvojem patenta tvrtka otvara novu stranicu u unapređenju poslovanja. Novim proizvodom omogućuje se kvalitetnije punjenje baterija, duži rad strojeva bez spajanja na strujnu mrežu što štedi vrijeme, smanjuje troškove energije i u konačnici smanjuje količinu opasnog otpada. Ova dva, naizgled potpuno različita programa objedinjuju naš cilj: ušteda energije višim ekološkim standardima poslovanja i ekonomičnije iskorištavanje vlastitih resursa. Energija, ekologija i ekonomika se neprestano uzročno-posljedično isprepliću i nedjeljivo su vezane. Danas živimo u svijetu gdje potrošnju energenata jednostavno ne možemo izbjeći, ali je možemo racionalizirati i pri tome biti odgovorni prema generacijama koje dolaze i prema sami sebi.", ističe Bojan Fort-Mlakar iz tvrtke Energija-Ekologija-Ekonomika Tehnologije d.o.o..

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije