Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes-Benz

Automobil ili elektrana na četiri kotača?

Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
1/5
10.11.2014.
u 12:19

Kako bi proslavio otvorenje svojeg novog centra za dizajn u Pekingu, Mercedes-Benz je predstavio novi sportski Coupé budućnosti koji će osim korištenja električne energije i vodika za pogon biti prava mala mobilna elektrana zahvaljujući posebnom inovativnom premazu.

Ovaj automobil će kada je parkiran, zahvaljujući posebnom srebrnom premazu koji se ponaša kao fotonaponski panel, proizvoditi električnu energiju. Osim proizvodnje energije uz pomoć sunca, premaz će koristiti energiju vjetra za stvaranje dodatne električne energije, a amortizeri će također proizvoditi i skladištiti proizvedenu energiju u centralnu bateriju. 

Velika LED traka zauzeti će gotovo cijeli stražnji dio vozila te ovisno o potrebi javljati vozačima da li automobil skreće, usporava ili koči. Prednja LED rasvjeta biti će nadograđena posebnim kamerama koje će dodatno nadzirati stanje na cesti te prilagođavati vožnju vanjskim uvjetima.

Interijer vozila kombinacija je digitalnih i analognih dizajnerskih ideja te u potpunosti uranja vozača i putnike u iskustvo vožnje ovog futurističkog vozila. Volan izlazi iz komandne ploče poput cvijeta, dok je cijela instrument ploča jedan veliki ekran koji se prilagođava potrebama vozača.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije