Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Volite li tostirani kruh? Evo što radite krivo kada se koristite tosterom

Toster
Foto: Shutterstock
17.03.2017.
u 13:44

Upotreba tostera toliko je jednostavna da mnogi podrazumijevaju kako upute za korištenje uopće nije potrebno čitati

Topli tost za doručak s nekim dodatkom mnogima je omiljeni izbor za početak dana. 

No, postoji nešto na što rijetki obraćaju pozornost. Upotreba tostera toliko je jednostavna da mnogi podrazumijevaju da upute za korištenje uopće nije potrebno čitati i primijeniti ono što unutra piše. Ima li išta jednostavnije od toga da stavite kriške kruha u za to predviđene utore i pritisnete gumb?

No, ipak upute treba pročitati i napisanog se pridržavati jer mnogi zbog izbjegavanja uputa ovo rade krivo, piše Mashed. 

Ne čistite

Toster se može zaprljati na dva načina. Mrvice kruha padaju na dno i nakupljaju se ako ih redovito ne čistite. Tost se zaprlja i na stijenkama i prljavština se može prenijeti na kruh koji ćete vi ili vaše dijete pojesti. Veću prijetnju zdravlju predstavljaju mrvice na dnu koje se ne čiste jer se ne vide nego stijenke tostera jer, kad uočite nečistoću, onda ćete je i očistiti. Poslije svake uporabe toster okrenite naopačke iznad koša za smeće kako biste sve mrvice izbacili, a barem jednom tjedno izvadite posudicu na dnu tostera i temeljito je očistite. 

Kriva veličina kruha

Iako se zove "kruh za tost", upravo taj koji možete kupiti u supermarketu, već narezan i "pripremljen" za tostiranje, lošiji je izbor od običnog kruha. Stručnjaci poručuju da tost treba biti hrskav izvana, ali mekan iznutra i za to treba biti postignuta određena temperatura tostera. Kupovni "kruh za tost" nerijetko je pogrešne veličine i presuši se u tosteru, navodi se. Čak i ako kupujete najjeftiniji obični kruh, imate 50 posto vjerojatnosti da će ispasti bolji nego ovaj. 

Pogrešne postavke

Možda ste se navikli na prethodni toster kojim ste se koristili i novi niste prilagodili. Kako postoje različite debljine kriški kruha za tost, postoje i tosteri koji imaju drukčiju temperaturu pečenja. Pročitajte upute i prilagodite postavke i opcije koje se nude kako biste pripremili savršen tost. 

>>5 pogrešaka koje radite kod pripreme hot - doga

Ključne riječi

Komentara 1

2X
2Xgeneral
15:13 19.03.2017.

linda je otkrila toplu vodu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije