Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskrsna kuharica

Torta od sira sa želeom od maline

Tosrta od sira sa želeom od maline
Foto: Josip Regović
17.04.2017.
u 07:23

Recept chefa Maria Starmana

Sastojci za tijesto:

170 g oštrog brašna

100 g maslaca

55 g šećera

1 žutanjak

malo soli

Sastojci za nadjev:

50 ml mlijeka

70 g šećera

1 žutanjak

170 g svježeg sira

170 ml slatkog vrhnja (šlaga)

1 i pol listić želatine

Sastojci za žele od maline:

170 g malina

30 g šećera

1 listić želatine

Pripreme:

Zamijesite prhko tijesto od brašna, omekšalog maslaca, šećera, žutanjka i soli. Dobro ga izradite i ostavite da se ohladi. Zatim, ako imate okrugle kalupe, u svaki utisnite komad tijesta i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva. Isto napravite i ako tijesto pečete u plehu. Ostavite tijesto da se ohladi. U međuvremenu od mlijeka, šećera i žutanjka na pari istucite parfe kremu i pazite da se jaja ne prekuhaju. Skinite s vatre i dodajte namočenu želatinu. Parfe zatim malo ohladimo i prvo u njega umiješamo sir, a zatim istučeno slatko vrhnje. Smjesu ulijte u kalupe (ili na tijesto u plehu) i ostavite da se ohladi. Maline i šećer prokuhajte, procijedite i dodajte namočen jedan listić želatine. Ohladite i prelijte po parfe kremi. Kolač prije posluživanja ohladite. Ako želite intenzivniji i kremastiji, odnosno masniji okus, umjesto kravljeg sira možete dodati i krem-namaz.

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

>>Za slatki Uskrs: Jabuke s orasima, karamela, chantilly od vanilije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije