Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. VINART GRAND TASTING

Svijet vina proteklog vikenda bio je u popularnoj galeriji Lauba

Lauba kušanje vina
Foto: Julio Frangen
1/5
27.02.2017.
u 14:00

Po pozivu organizatora, u Laubi se okupilo skoro stotinu hrvatskih vinara i 20 iz svijeta. Zastupljene su bile sve naše vinske regije, uz klasične internacionalne sorte izložena su bila vina od naših domaćih, od škrleta, pušipela, malvasije dubrovačke, malvazije istarske, pošipa, pa do crljenka i plavca malog

Lauba je ovog vikenda bilo vinsko središte. U toj popularnoj galeriji u Ul. Baruna Filipovića održan je 2. Vinart Grand Tasting, u organizaciji Vinarta Saše Špiranca.

Izložba je u prvom redu bila namijenjena profesionalcima, ugostiteljima, trgovcima, sommelierima i specijaliziranim novinarima, cilj joj je promocija vinara i svijeta vina. Dakako, dobrodošli su bili i svi zainteresirani vinoljupci, što je pokazao velik odziv posjetitelja. Prostor Laube i ovog se puta potvrdio kao izvanredno mjesto za ovakva događanja.

Foto: Julio Frangen

U Laubi se, po pozivu organizatora, okupilo skoro stotinu hrvatskih vinara i 20 iz svijeta, izravno vinara ili njihovih zastupnika. Zastupljene su bile sve naše vinske regije, neću izdvajati poimence nijednog našeg vinara, jer su svi svojim vinima i dosadašnjim postignućima zaslužili da se spomenu, počevši od Jasne Antunović koja je svoju glasovitu Graševinu Premium '13 upravo poslala Decanteru na ocjenjivanje. Uz klasične internacionalne sorte izložena su bila vina od naših domaćih, od škrleta, pušipela, malvasije dubrovačke, malvazije istarske, pošipa, pa do crljenka i plavca malog. Posebno dobro raspoloženi bili su Istrani, kojima je iz EK upravo bila stigla vijest da je priznat njihov/naš teran.

Foto: Julio Frangen

Preko granice ugodno je iznenadio etablirani Nuić iz Ljubuškog s odličnom žilavkom. Naš pak Sladić iz Plastova pokraj Skradina promovirao je žutinu – stari lokalni naziv za sada popularna narančasta vina, od maraštine i debita. Zablistao je štand s rumunjskim vinima kompanije Liliac; uz međunarodne sorte iskazali su se i vlastitim autohtonim kao što su feteasce: alba, regala i neagra. U susjedstvu su im bila gruzijska vina, egzotičnih naziva, sva iz amfora, koja je predstavljala tvrtka Marani. Uz njih, Vinarija Matalj iz Negotinske krajine, uz ostalo s vinom Kremen kamen! Podrum Gere iz Vilanyja dičio se svojim vinom harslevelu, u nas poznatim kao lipovina, ali u prošlosti…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije