Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPOLOVEC NASTAVLJA TRADICIJU

Po izboru i slane i slatke piroške – ususret blagdanima. I uglavnom se rade ručno

topolovec Rudeš
Foto: Julio Frangen
1/5
08.12.2016.
u 15:28

Catering Topolovec u Rudešu nastavlja tradiciju jedne od najstarijih slastičarnica u srcu Zagreba 80-ih, u Bogovićevoj

Slastičarnica Topolovec bila je jedna od najstarijih u središtu Zagreba, 80-ih prošloga stoljeća, u Bogovićevoj.

Danas, kao Catering Topolovec posluju u Rudešu, u Jablanskoj, naslanjajući se na tradiciju i moderno slastičarstvo, a tvrtku vodi Tomislav Topolovec, s 20 godina staža, majstorskim ispitom i učenjem zanata kod uglednog slastičara, oca Dragutina.

Foto: Julio Frangen

Uz klasične zalogaje – kao što su npr. nekoć čuvene piroške, nudi i nove, slane i slatke… Topolovec mlađi predstavio ih je novinarima na prijepodnevnom kušanju ove srijede, a u organizaciji Marije Vukelić, direktorice Zlatne riječi d.o.o.

Ponuđene su klasične piroške, pa bučnica Topolovec, kram pogačice i švapska torta, jedno ukusnije od drugog… Tomislav otkriva da sve radi ručno ili uz pomoć malih alata i pribora, od prirodnih, izvornih namirnica, a za slastice rabi steviju. I, što je najvažnije, sve radi samo po narudžbi: jedino su tako kolači svježi za kupca, ne smiju biti na zalihama, ističe…Zato i radi „od jutra do sutra“, veli, bez tjednog odmora.

Foto: Julio Frangen

Od slastica predstavljeni su Schwarzwald u čaši, Sacher trokutići, Boheme kocke i Diplomatska krema. Sve to „zaliveno je“ Mladininim pjenušcima Poy, bijelim i rose. Prezentacija je tempirana uoči predstojećih blagdana, a stručnim obrazlaganjem popratila ju je mag. nutricionizma Diana Gluhak, iz Udruge Zdravi obrok Hrvatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije