Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
online šoping

Ovo su jeftine stvarčice za kuhinju za koje ćete žaliti da ih nemate

Silikonski poklopac
Foto: Screenshot
1/4
05.01.2017.
u 14:25

Svaka pomoć u kuhinji je dobrodošla.

Znaju to žene koje svaki dan odlaze na posao, brinu o djeci i kućanstvu, obitelji... I nakon napornog dana ne ostaje im previše vremena za "kemijanje" po kuhinji.

Što brže skuhati nešto zdravop i ukusno, mnogima je misija tijekom radnih dana, a razna pomagala u kuhinji mogu znatno olakšati posao. Ili ga barem učiniti ugodijim.

Bacila sam se u potragu kako bi otkrila što se može jeftino kupiti online, točnije na Ebayu, a što svakako može dobro koristiti svakoj ženi u kuhinji. I muškarcu.

1. Silikonski "poklopac"

Ostatke hrane spremamo u hladnjak, a nerijetko ih prekrivamo s aluminijskom folijom kako bi dulje trajale. No, ako vaši ukućani ne znaju što se krije ispod svakog "poklopca", bit će potrebno skinuti foliju kako bi zavirili unutra. Silikonski "prekrivač", koji se prodaje u tri različite veličine, poslužit će na jednak način. Deblji je od prozirne alumiijske folije, lako se održava i možete ga upotrebljavati nanovo i nanovo. Samo ga raširite preko zdjele koliko je potrebno i zagladite prema dolje. Cijena za komad je oko 5 kn.

Foto: Screenshot/reuters

2. Vezice za otvorene vrećice

Neke domaćice posegnu za kvačicama za rublje, no ako nemate pri ruci ili ih ne želite koristiti u ovu svrhu, možete kupiti silikonske vezice za vrećice kako biste sačuvali svježinu namirnica što dulje ili spriječili najezdu insekata. Cijena: Oko 2 kn po komadu.

Foto: Screenshot/reuters

3. Kuhalo za jaja za mikrovalnu pećnicu

Odlično će poslužiti, primjerice, na poslu ako u kuhinji imate samo mikrovalnu pećnicu ili u vlastitom domu ako tražite jednostavnije i brže rješenje za skuhati jaja. Jaja samo stavite u posudu s vodom, poklopite i stavite u mikrovalnu pećnicu. Cijena: oko 25 kn ( za 4 jaja)

Foto: Screenshot/reuters

4. Cjedilo za tjesteninu ili rižu

Kada kuhate tjesteninu ili rižu,najradije biste samo iscijedili vodu iz lonca u kojoj se kuhalo? Za takve kuhare i kuharice osmišljeno je cjedilo koje se samo stavi na rub lonca i svoj naum možete provesti u djelo bez bojazni da će vam dio riže ili tjestenine ispasti iz lonca. Ovaj " pomagač" na Ebayu košta oko 10 kn.

Foto: Screenshot/reuters

5. Poklopci za šalice u bojama

Vrijeme je u godini kada mnogi posežu za toplim, okrepljujućim čajem. Dobro je pri ruci imati nešto čime možete prekriti šalicu dok čekate da listići izabranog čaja ispuste svoju aromu i ljekovite sastojke u vodu. Većina će na šalicu staviti maleni tanjurić, ali možete koristiti i silikonske poklopce za šalice, namijenjene baš za ove prigode. Osim toga, s raznim bojama možete unijeti i malo živosti u vaš dom, a neće se ni slomiti ako padnu na pod. Cijena? Oko 5 kn po komadu.

Foto: Screenshot/reuters

>>Preslatki božićni keksi Rudolf oduševit će vas izgledom i okusom

Komentara 2

LI
lima83
14:54 05.01.2017.

ako već kopirate ovakve članke mogli ste i staviti linkove gdje se navedene stvari mogu naručiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije