Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo u inozemstvu

Turisti iznenađeni: Ležaljke na plaži koštaju koliko i noćenje

ležaljke
Foto: Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.06.2015.
u 22:18

U Italiji tri ležaljke i suncobran koštaju 25 eura, dok u Bugarskoj za dvije ležaljke i suncobran gosti moraju izdvojiti 5 eura.

Desetodnevni ''sitni'' troškovi na plaži mogu koštati koliko i sam turistički aranžman, piše Blic koji, između ostalog, prenosi iskustvo Miloša Ilića koji je s djevojkom ljetovao u Crnoj Gori.

- Djevojka i ja smo jedva uštedjeli dovoljno novca za ljetovanje. Otišli smo u Crnu Goru jer smo preko prijatelja našli smještaj za pola cijene. Mislili smo da smo dobro prošli dok nismo vidjeli da na većini plaža ne možemo boraviti ako ne iznajmimo ležaljke. Kako smo za dvije ležaljke i suncobran svaki dan plaćali 15 eura, bili smo prisiljeni birati hoćemo li ići na plažu ili navečer izaći - kazao je Miloš Ilić (28).

Toliko naime, kako javlja Blic, iznosi prosječna cijena ležaljki u Crnoj Gori, a toliko košta i noćenje u privatnim sobama i apartmanima. Međutim gosti na plaži troše i više od cijene ležaljke jer se podrazumijeva da će popiti kavu ili piće. U Grčkoj je nešto povoljnije te se suncobrani i ležaljke najčešće ne iznajmljuju posebno, već je dovoljno naručiti pliće koje možete dobiti i za pet eura, a u Turskoj iznajmljivanje suncobrana i dvije ležaljke košta oko šest eura.

U Hrvatskoj cijene dvije ležaljke i suncobrana, prema navodima Blica, kreću se od 14 eura naviše, u Italiji tri ležaljke i suncobran koštaju 25 eura, dok u Bugarskoj za dvije ležaljke i suncobran gosti moraju izdvojiti 5 eura.

>> Udruga Ponte organizirala prvo ljetovanje iz socijalnog turizma

>> Na kupanje u Crikvenicu i Bašku za 90 kn

Foto: Alcatel

Komentara 10

CA
Cafa
22:58 16.06.2015.

Plaža je opće dobro i ne pripada nikome 6 metara od obale. Prema tome, nitko nema pravo uzurpirati taj pojas, a ni ucjenjivati te time da moraš platiti ležaljku. To su lokalni hahari koji probaju pa ako prođe, prođe.

MA
maxxxx
07:16 17.06.2015.

ma lažu

TE
TechnoCroat
23:54 16.06.2015.

Ako plaza nije privatna, sto vjerujem da nije, ne moze te nitko otjerati sa plaze. To vrijedi i za hotelske plaze, cak i na francuskoj rivijeri, ispred Carltona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije