Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit na internetu

Koliko puta vam mikrovalna nije dobro ugrijala hranu? Donosimo trik kako se ne opeći

Mikrovalna
Foto: Shuttershock
1/2
29.03.2017.
u 11:42

Nerijetko obrok koji grijete u mikrovalnoj pećnici s jedne strane bude vruć, dok drugi dio ostane potpuno hladan

Koliko puta ste grijali ostatak ručka u mikrovalnoj pećnici koji ste željeli pojesti za večeru, no prisjeo vam je kada bi ga probali jer je dio hrane bio vruć, a jedan dio potpuno hladan? Niste jedini kojim se to dogodilo, no ne brinite, postoji rješenje i za to.

Fotografija objavljena na Imguru postala je pravi hit kada je jedan korisnik otkrio kako ravnomjerno ugrijati hranu u mikrovalnoj pećini, a da ona pritom bude na svim dijelovima jednake temperature.

On je otkrio kako je na tanjuru potrebno napraviti rupu u sredini hrane koju posložite na tanjur jer će se tada hrana jednako ugrijati na svim dijelovima te se neće dogoditi da, primjerice, vanjski rubovi budu vrući, a unutrašnjost hladna.

Pomoći će vam i ako hranu stavite na plitki tanjur jer tako toplina lakše dolazi do namirnica. No, ako je riječ o tekućoj hrani poput juha, variva i sl., onda vam jedino preostaje zaustaviti mikrovalnu pećnicu, promiješati hranu i ako se nije dovoljno ugrijala ponovno je vratiti u mikrovalnu dok ne dobijete željenu toplinu.

Foto: Imgur/ARussianAndHisBike

>> Mislili ste da je nemoguće ispeći slaninu bez tave, ulja, štednjaka ili roštilja? Varate se

>> Koristite mikrovalnu pećnicu? Ako pazite na zdravlje, ovo biste trebali znati...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije