Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
retro

Kako su se mijenjali Zvijezdini proizvodi tijekom 100 godina

Zvijezda retro, 100 godina Zvijezde
Foto: PR FOTO
1/4
23.09.2016.
u 14:24

Retrospektiva Zvijezde kroz 100 godina može se pogledati na izložbi „100 godina okusa“ u MSU do 27. rujna, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje

Nema puno toga u našoj svakodnevici za što se možemo pohvaliti da nam je zajedničko s našim prabakama i precima koji su davne 1916. godine prvi uživali Zvijezdinim proizvodima. 

Osim okusa - on je ostao isti tijekom svih 100 godina, koliko Zvijezda u rujnu slavi. Povodom proslave 100 godina tvrtke, Zvijezda je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu postavila retrospektivnu izložbu koja je otvorena za javnost od 20. do 27. rujna, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

Retrospektiva Zvijezde kroz 100 godina nudi pogled u prošlost kroz proizvode, postere i ostale materijale s kojima su živjele generacije hrvatskih kućanstava pa je tako posjet MSU-u odlična prilika za sve ljubitelje marketinga, dizajna, i naravno Zvijezdinih proizvoda.

Izložba prati kako se mijenjala ambalaža Zvijezdinih brendova i šetnja kroz povijest prikazuje nam prve reklame za margarin koji kolače čini neodoljivima još od 1956. godine kada je prvi put predstavljen domaćem tržištu.

Izložena je i prva tuba Zvijezdine majoneze u kojoj uživamo od 1959. godine, a ljubitelji umjetnosti i okusa Zvijezdinih proizvoda svakako će sa zanimanjem pogledati i radove pokojnog akademika Zvonimira Faista koji potpisuje dizajn svih postera i ambalaže Zvijezdinih brendova – margarina, majoneze i ulja u razdoblju od 1955. do 1996. godine. 

Retro proizvodi oduševljavaju mlade posjetitelje, ali još više starije generacije koje pogled na Zvijezdine proizvode iz prošlosti vraćaju u djetinjstvo i kasnije kulinarske pothvate. Ako ste premladi da bi vas nasmiješeno sunce i suncokret s ambalaže margarinskog namaza Margo, koji na tržištu postoji već 35 godina, podsjetili na omiljeni doručak iz djetinjstva, vašu mamu i baku sigurno hoće. 

Povedite ih na izložbu! One će sigurno prepoznati proizvode iz daljnje prošlosti, s nostalgijom se prisjećajući kako su nekad pripremale jela. Možda s vama podijele i koji kulinarski trik.

>>Izložba o sto godina "Zvijezde" u Muzeju suvremene umjetnosti

Ključne riječi

Komentara 2

MN
Mnd7779
19:27 23.09.2016.

Zvijezda majoneza 👍👍👍☝

Avatar Luring
Luring
11:12 26.09.2016.

Najbolja Majo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije